Bij een aangifte is het belangrijk om zoveel mogelijk correcte informatie mee te geven zodat de medewerkers zo snel mogelijk contact kunnen opnemen. Zodra het dossier volledig is, wordt onze verzekeringsmaatschappij ingelicht om het dossier verder af te handelen.
Iedereen die schade heeft berokkend aan openbaar domein of iedereen die schade heeft geleden waarbij de gemeente vermoedelijk verantwoordelijk is.
Wil je een schadegeval melden, dan kan je contact opnemen met het gemeentesecretariaat of onderstaand formulier invullen.
Het gemeentebestuur kan rekenen op een grote groep vrijwilligers die zich dagelijks inzet bij vele activiteiten. Dit vrijwilligerswerk wordt heel erg gewaardeerd.
Hoewel we hopen dat het zo weinig mogelijk voorkomt, kan het toch gebeuren dat je tijdens dit vrijwilligerswerk een ongeval meemaakt of dat er schade wordt berokkend aan derden.
Meld een ongeval of schade steeds onmiddellijk aan je contactpersoon bij het gemeentebestuur. Hoe sneller je een arbeids- of schadegeval meldt, hoe minder kans dat de verzekeraar dit in twijfel zal trekken.
Verwittig je contactpersoon
Als je een arbeidsongeval of arbeidswegongeval (= een ongeval op weg naar of terug naar huis van het vrijwilligerswerk) meegemaakt hebt, breng dan metéén je contactpersoon en/of de dienst secretariaat van het gemeentebestuur op de hoogte. Dit kan via telefoon, e-mail, sms, … Wacht niet tot de dag nadien. Voor de verzekering is vooral de traceerbaarheid van jouw melding van belang.
Getuigen
Daarnaast kunnen ook getuigen een grote hulp betekenen bij de afhandeling van je verzekeringsdossier.
Vraag aan getuigen en/of passanten zeker of je hun (contact)gegevens mag noteren zodat zij later eventueel gecontacteerd kunnen worden door de verzekeringsmaatschappij.
Verwondingen
Ook bij twijfel over de ernst van de verwondingen doe je best meteen een melding. Ga je de dag na je ongeval met je klachten naar een dokter en doe je dan pas een melding, is de kans groot dat de verzekering de omstandigheden in twijfel trekt.
Laat bij een doktersbezoek ook het geneeskundig getuigschrift (medisch attest) invullen (zie 'nuttige documenten').
Gezinsleden
Wanneer je vrijwilligerswerk uitoefent in het bijzijn van je gezinsleden, zijn deze enkel verzekerd als ze ook effectief zijn geregistreerd als vrijwilliger. Kinderen onder de leeftijd van 16 jaar kunnen wettelijk gezien geen vrijwilligerswerk verrichten en zijn bijgevolg sowieso niet verzekerd.
Heb je vragen?
Neem dan contact op met het gemeentesecretariaat.
Nuttige documenten