Gratis tuinadvies op maat

De tuin van de toekomst is opgewassen tegen kurkdroge én kletsnatte zomers. Kinderen kunnen er heerlijk spelen, maar ook vlinders, bijen en allerlei vogels voelen zich er thuis. Zo’n tuin is makkelijker en goedkoper te realiseren dan je denkt. Onze Tuinrangers helpen je graag op weg.

Onze Tuinrangers zijn ervaren tuiniers uit Oud-Turnhout met een hart voor de natuur. Ze volgden een intensieve opleiding over bloemenweides, (fruit)bomen, geveltuintjes, minivijvers, schaduwplekjes, … Ze kunnen niet wachten om die kennis met jullie te delen.

Benieuwd wat er mogelijk is in jouw tuin? Boek dan snel een tuinadvies op maat!

Welke tuinen (of koertjes) komen in aanmerking?

Het formaat doet er niet toe. In elke tuin en op elk koertje vallen klimaat- en natuurwinsten te boeken.

Ook belangrijk: het advies gaat zover als je zelf wil. Als jij vandaag al grotendeels tevreden bent van je tuin, dan hebben de Tuinrangers niet de ambitie om die helemaal overhoop te gooien. Ben je enkel op zoek naar de perfecte schaduwboom of advies voor een kleine wadi? – prima!  

Hoe verloopt zo’n tuinbezoek?

Alles begint met jouw tuinwensen. Waarvoor wil je je tuin gebruiken? Heb je een losse smaak of hou je meer van strak en netjes? En hoe vaak wil je in je tuin werken? … Je Tuinranger wil het allemaal weten.

Pas dan komt de tuin zélf aan de beurt: wat is de kwaliteit van de bodem, waar is het zuiden en waar heb je last van inkijk? Maar ook: hoe blij worden de vogels en de bijtjes van deze tuin?

Vervolgens wordt het tijd om het tuinadvies op te bouwen. Aan de hand van inspirerende foto’s toont de Tuinranger wat mogelijk is. Je krijgt advies voor een bloemenweide die meer is dan “lang gras” en tips voor bodembedekkers die wél groeien in de schaduw. Je Tuinranger helpt je ook bij de keuze van de juiste boom of struik: eentje die je gewoon maar moet planten en daarna nooit nog moet snoeien…

Voordat de Tuinranger weer vertrekt krijg je een duidelijk geschetste plattegrond van je toekomstige tuin en een set handige adviesfiches. Allemaal gratis! Met dit advies kan je direct zelf aan de slag. Of je trekt er mee naar je tuinaannemer of -architect.

Elke tuin krijgt ook een gratis safarikit met daarin zoekkaarten, een insectenkijker, bloemenzaad, … Zo kan je meteen van start gaan om de wondere natuur in je eigen tuin te gaan ontdekken!

Hoe je tuinadvies aanvragen?

Surf naar www.tuinrangers.be en vul het eenvoudige aanvraagformulier in.

Een Oud-Turnhoutse ranger contacteert je nadien om een bezoek in te plannen.