Tramwissel - start wegenis- en rioleringswerken

Vanaf maandag 26 februari starten de wegenis- en rioleringswerken. Vanaf dan is de Tramwissel afgesloten voor alle verkeer.

Deze maand starten de wegenis- en rioleringswerken in de Tramwissel in opdracht van Pidpa en de gemeente Oud-Turnhout. Pidpa voorziet de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, onze gemeente zorgt voor de herinrichting van de Tramwissel met aanleg van een centrumparking. Ook nutsmaatschappijen springen mee op de kar om hun netten te saneren en waar nodig uit te breiden.

Timing van de werken

  • Vanaf maandag 26 februari starten de werken. Eerst wordt de riolering geplaatst. Vanaf eind april legt Fluvius een nieuwe gasbuis en elektriciteitskabels. In deze periode realiseert de aannemer de busperrons op de gewestweg N18. Nadien wordt de rest van de Tramwissel verder afgewerkt.

  • Het einde van de werken is eind augustus voorzien, onder voorbehoud van weerverlet, de aanplanting in het najaar van 2024.

Verkeersmaatregelen

Vanaf maandag 26 februari is de Tramwissel afgesloten voor alle verkeer. Bewoners krijgen zoveel mogelijk toegang tot hun oprit voor en na de werkuren. Tijdens de werkuren (van 7 tot 16.30 uur) vragen we om wagens uit de werfzone te verplaatsen om geen onnodige hinder te veroorzaken.

De aannemer probeert de hinder tot een minimum te beperken. 

Gepubliceerd op maandag 12 feb 2024 om 12:04