Regenboogkleuren

Een aantal van onze babbelbanken heeft de regenboogkleuren gekregen zoals de welbekende regenboogvlag. De bekendste regenboogvlaggen zijn deze van de Homobeweging en de Vredesbeweging, maar er zijn er nog veel meer en die hebben allemaal een eigen betekenis.

In Oud-Turnhout staan verschillende babbelbanken in de regenboogkleuren verspreid. Hiermee willen we aantonen dat iedereen bij ons welkom is, ongeacht je geaardheid, huidskleur, geloof, … Neem er gerust eens plaats en sla een babbeltje met de persoon die naast je zit. Of nodig eens iemand uit om naast je te komen zitten en doe een babbel. Scan de QR-code en je ontdekt nog meer info.

Doe mee op 17 mei

Op 17 mei vieren we de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie, waarbij we internationaal aandacht vragen voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. Je kan die dag op het Dorpsplein ook de regenboogvlag trots zien wapperen, maar wij kunnen dit niet alleen … Hang daarom zeker op 17 mei een regenboog(affiche) voor je raam en trek er een mooie foto van en bezorg deze aan samenleving@oud-turnhout.be. Samen staan we sterk tegen homofobie en transfobie!

Waarom IDAHOT?

17 mei is de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie. Wereldwijd wordt er op of rond die datum aandacht gevraagd voor de sociale onwenselijkheid van discriminatie en geweld op grond van seksuele oriëntatie, gender identiteit, expressie of geslachtskenmerken. Op deze dag vieren we ook seksuele-, gender- en seksediversiteit.