Feestelijke opening fysiek ‘Huis van het Kind’ op woensdag 19 april

Op woensdag 19 april vieren we feest! Dan openen we het Huis van het Kind in Oud-Turnhout.
Jeugdcentrum Zweepes Ven wordt de uitvalsbasis van het Huis van het Kind en je kan er tijdens de openingsuren vrij binnen lopen met je vragen rond zwangerschap en opvoeding van kinderen, tieners en jong volwassenen.

Wat is een Huis van het Kind?

Oud-Turnhout is niet de enige gemeente waar je een Huis van het Kind vindt. Het Huis van het Kind is een Vlaamse organisatie die gezinnen wil ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. 

Het Huis van het Kind biedt diensten aan zoals opvoedingsondersteuning, gezinsbegeleiding, hulp bij administratieve formaliteiten, ondersteuning bij gezondheidsproblemen en andere diensten die gericht zijn op het welzijn van kinderen en gezinnen. Het kan ouders ook informatie en advies geven over de opvoeding van hun kinderen. De diensten zijn vaak gratis of tegen een lage kostprijs beschikbaar voor alle gezinnen.

Welkom op woensdag 19 april

Werk jij voor, door en met kinderen? Wil je meer weten over het Huis van het Kind? Kom zeker de sfeer eens opsnuiven op woensdag 19 april van 13.30 tot 16.30 uur.

Het Huis in Oud-Turnhout

Soms loopt het opvoeden van je kinderen wat moeilijker en vraag je je af of je het wel juist doet. Goede raad lijkt bij alle kinderen te helpen … maar niet bij die van jou. Dan is het fijn dat je eens langs kan komen om je bezorgdheden te delen of om doorverwezen te worden naar organisaties die je kunnen ondersteunen.

Vanaf woensdag 19 april opent het Huis van het Kind haar deuren in Jeugdcentrum Zweepes Ven. Op vaste momenten kan je er binnenstappen met vragen over zwangerschap of kinderen, financiële tegemoetkomingen, groeipakket, kinderopvang, …

Daarnaast bieden we ook nog een programma aan dat voor iedereen toegankelijk is. Onze speelbabbels gaan elke laatste woensdagvoormiddag van de maand door. Samen met baby’s en peuters (tot 3 jaar) spelen ouders of grootouders rond een thema zoals muziek, buitenspelen, samen turnen, voorlezen, …

Ook voor (ouders van) tieners!

Tiener zijn in deze tijden, het is geen makkie. Je ouders willen dit maar jij wil iets anders, de school is op zijn best tijdens de vakantie, moet je nu wel of niet vegetariër zijn en hoe zit het met het klimaat? 

Ook voor (ouders van) tieners staat het huis van het kind open om vragen, zorgen of ideeën te delen. Kom eens langs om gewoon wat te hangen, uit te vlooien wie we zijn of gewoon om een babbeltje te slaan.

Gepubliceerd op vrijdag 17 mrt 2023 om 14:30