Ga je op reis? Vraag tijdig kids-ID of reispaspoort aan!

kids_ID (grote weergave)

Heel wat inwoners maken zich klaar voor een vakantiereis naar het buitenland. Zorg dat jouw reisdocumenten in orde zijn, om problemen te vermijden.

Kids-ID

De kids-ID is een elektronisch identiteitsdocument voor kinderen jonger dan 12 jaar van Belgische nationaliteit. Voor reizen naar het buitenland is het een verplicht document, al zijn er beperkingen naargelang het land waar men naartoe wil.

Voor de aanvraag van een Kids-ID breng je volgende zaken mee naar het gemeentehuis: de huidige Kids-ID en 1 recente pasfoto, maximaal 6 maanden oud, die voldoet aan de aanvaardingscriteria die je kan raadplegen op www.ibz.rrn.fgov.be. Je kan hiervoor ook terecht in de fotocabine op het gemeentehuis, indien het kind ouder is dan 3 jaar. Het kind en één van de ouders moeten aanwezig zijn bij de aanvraag.

De termijn van levering bedraagt 3 weken.

Reispaspoort

Een Belgisch reispaspoort is een document waarmee je jouw identiteit kan aantonen in landen waar de Belgische identiteitskaart niet volstaat. Ook minderjarige kinderen hebben een paspoort nodig. Vooraleer je vertrekt, ga je best na welke reisdocumenten je nodig hebt voor jouw bestemming. Lees ook zeker de reisadviezen op de website diplomatie.belgium.be. Je kan ook inlichtingen verkrijgen bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.

Voor de aanvraag van een reispaspoort breng je de volgende zaken mee naar het gemeentehuis: identiteitskaart en eventueel huidig paspoort en 1 recente pasfoto, maximaal 6 maanden oud, die voldoet aan de aanvaardingscriteria die je kan raadplegen op www.ibz.rrn.fgov.be. Je kan hiervoor ook terecht in de fotocabine op het gemeentehuis. Het paspoort moet je persoonlijk aanvragen. Voor de aanvraag van een reispaspoort van een minderjarig kind moeten zowel het kind als één van de ouders aanwezig zijn bij de aanvraag.

De termijn van levering bedraagt 6 werkdagen.

Maak tijdig je afspraak bij de dienst burgerzaken

Een afspraak maken met de dienst burgerzaken kan:

    • online via deze link 
    • telefonisch: 014 46 22 21

Meer info

Datum van het bericht: woensdag 09 maart 2022
Nieuwsoverzicht