Jaagpad aan noordkant van kanaal tussen Ravels en Turnhout afgesloten

jaagpad.jpg (grote weergave)

Begin dit jaar werden de werken aan de oevers van het kanaal Dessel-Schoten gestart, meer specifiek tussen de brug van Ravels (De Linieweg) en de voetgangersbrug in Turnhout (Roodhuisstraat).

Door deze werken is het jaagpad tussen deze straten aan de noordkant van het kanaal volledig afgesloten. Dit jaagpad loopt ook over Oud-Turnhouts grondgebied.

Fietsers en voetgangers kunnen een omleiding aan de andere kant van het kanaal volgen. Opgelet: afhankelijk van waar je komt, is het mogelijk dat je hiervoor de voetgangersbrug over het kanaal moet oversteken.

Werken duren langer dan gepland

De Vlaamse Waterweg liet ons weten dat de werken langer duren dan oorspronkelijk gepland omdat de aannemer problemen heeft met het inheien van de metalen damplanken.

In eerste instantie werden deze ingeheid vanaf het dijklichaam. Echter vertoonde de dijk langsscheuren die de stabiliteit in het gevaar kunnen brengen. Vervolgens is uit veiligheidsoverweging beslist om de damplanken te laten inheien vanaf een koppelponton gelegen op het water. De organisatie hiervan heeft wat extra tijd gevraagd, zodat de werf onderbroken geweest is. Na de werkuren zal het ponton steeds uit de vaargeul worden gehaald zodat schepen veilig kunnen passeren.

Dit meerwerk leidt ertoe dat de werken pas eind december klaar zullen zijn. Tot die tijd blijft de omleiding langs de overzijde van kracht.

Aan de Vlaamse Waterweg en de aannemer werd nogmaals gevraagd om de omleidingsroute aan de overzijde van het kanaal deftig in orde te brengen voor fietsers. Toch is het raadzaam om een andere fietsroute richting Turnhout te nemen, vb. via het fietspad langs de N12 of Heieinde.

We begrijpen dat de hinder vervelend is, maar het is noodzakelijk dat de werken veilig uitgevoerd kunnen worden. Wil je meer informatie over deze werken kan je contact opnemen met de Vlaamse Waterweg (https://www.vlaamsewaterweg.be/).

Info

Dienst mobiliteit - 014 46 22 60 - mobiliteit@oud-turnhout.be

Datum van het bericht: vrijdag 08 januari 2021
Nieuwsoverzicht