Populair bewegingsprogramma #deKempenbeweegt herhaald op RTV

#deKempenbeweegt (grote weergave)

Sinds 6 december kan je op RTV opnieuw kijken naar afleveringen van #deKempenbeweegt, elke werkdag om 10.30 en 15 uur.

#deKempenbeweegt

Door de stijgende besmettingscijfers worden heel wat sportlessen geannuleerd en beperken we onze sociale contacten. Hierdoor dreigt het risico dat we minder bewegen. Om dit tegen te gaan, herhaalt RTV de afleveringen van #deKempenbeweegt elke werkdag om 10.30 en 15 uur.

Het populair bewegingsprogramma werd tijdens de coronalockdown in 2020 gelanceerd en kon sindsdien op veel enthousiasme rekenen. Deze afleveringen kan je nu opnieuw bekijken. Dit laagdrempelig bewegingsprogramma stimuleert iedereen om te (blijven) bewegen ‘in je kot’.

Oefeningen op maat

Coaches Marjan Kuppens en Jim Vancampfort tonen gelijktijdig de oefeningen, zowel staand als zittend. Hierdoor kan je de oefeningen aanpassen aan je eigen mogelijkheden. Doe jij liever de intensievere, staande oefening? Of ga je voor de meer toegankelijke oefening op de stoel? Iedereen kan meedoen, ongeacht je sportieve ervaring.

 

Een duwtje nodig om meer te bewegen? Kies voor ‘Bewegen op Verwijzing’

Wil je meer bewegen, maar heb je een duwtje nodig om er ook ‘echt’ werk van te maken? Kies dan voor ‘Bewegen op Verwijzing’. 

Mysak Wolfs, de Bewegen op Verwijzing-coach voor Oud-Turnhout, bekijkt samen met jou hoe je beweging integreert in je gewone dagelijkse leven. Je zal zien, met kleine dingen raak je al een heel eind op weg. Advies op maat dus zodat je het lang volhoudt. Interesse? Contacteer je huisarts of neem zelf contact op met Mysak.

Bewegen op Verwijzing wil mensen die onvoldoende bewegen op weg helpen naar een actiever en gezonder leven. Alle 27 Kempense gemeenten tekenden in om met dit project te starten. De coaching wordt grotendeels gefinancierd door de Vlaamse overheid.

Zittende Vlaming in beweging krijgen

De ‘zittende’ Vlaming met een gezondheidsrisico – op doktersverwijzing – in beweging krijgen, dat is de bedoeling van Bewegen op Verwijzing. Lichaamsbeweging speelt een belangrijke rol bij cardiovasculaire ziekten, diabetes, hypertensie, kanker, osteoporose, depressie, sarcopenie, ... Een gebrek aan lichaamsbeweging wordt ook met corona in verband gebracht. Redenen genoeg om patiënten aan te sporen tot meer beweging.

Hoe gaat een coach te werk?

De coach zoekt samen met jou naar simpele manieren om meer te bewegen in het dagelijkse leven en blijft je motiveren en aanmoedigen. Het doel is om thuis en in de dichte omgeving meer beweegmogelijkheden te vinden.

Meer info

Datum van het bericht: dinsdag 07 december 2021
Nieuwsoverzicht