Veilig het nieuwe schooljaar in met nieuwe fietszones

Deze zomer werden er 3 nieuwe fietszones ingericht in onze gemeente. Zo helpen we om een veilige schoolomgeving te creëren voor schoolgaande kinderen.

Voor schoolgaande kinderen willen we een veilige schoolomgeving creëren. Bij het begin van het nieuwe schooljaar hebben we daarom volgende straten voortaan ingericht als fietszones:

  • Dijkzijde, een belangrijke fietsverbinding naar Turnhout;
  • Kerkstraat en Van der Bekenlaan, de schoolomgeving van basisscholen Salto en Delta;
  • Heerestraat/Polderstraat, de schoolomgeving van basisschool Reuzepas.

In een fietszone zijn fietsers de belangrijkste weggebruikers en krijgen zij ruimte om hun tocht veilig te laten verlopen. Verkeersborden en pictogrammen op het wegdek geven begin en einde van de fietszones aan. 

Welke verkeersregels gelden er in een fietszone?

Als autobestuurder (of bestuurder van een ander motorvoertuig) ben je welkom in een fietszone, maar moet je je aan een aantal regels houden:

  • Je mag niet sneller dan 30 km/uur rijden.
  • Een auto of ander motorvoertuig mag geen fietsers inhalen. Zelfs als je voldoende afstand kan houden, is dit niet toegelaten.

Matig dus je snelheid en steek nooit fietsers voorbij in een fietszone. Zo draag je bij aan de veiligheid van fietsers in onze gemeente!

Gemachtigd opzichters

Ook de gemachtigd opzichters helpen opnieuw ’s ochtends om de kinderen veilig te laten oversteken op enkele strategische plaatsen.

Heb jij zin om gemachtigd opzichter te worden? Neem contact op met de dienst mobiliteit.

Gepubliceerd op donderdag 31 aug 2023 om 11:00