Aanstelling en eedaflegging nieuwe algemeen directeur

De gemeenteraad stelde Greet Raeymaekers (46) uit Dessel aan als nieuwe algemeen directeur. Na haar aanstelling legde Greet tijdens de gemeenteraadszitting van donderdag 27 juni officieel de eed af. Ze treedt in dienst op 1 september 2024.

Greet werkt sinds vijf jaar als coördinerend directeur van scholengroep Fluxus, waar zij directies aanstuurde van secundaire scholen, volwassenonderwijs en internaten. In deze functie was Greet mee verantwoordelijk voor de visieontwikkeling op niveau van de scholengroep en zette zij strategisch beleid om naar operationele doelstellingen. Greet is licentiate in de criminologische wetenschappen, heeft een bachelordiploma orthopedagogie en behaalde daarnaast ook een diploma specifieke lerarenopleiding.

Met haar dynamische persoonlijkheid, positieve ingesteldheid en verbindende communicatiestijl heeft Greet alle troeven in handen om Oud-Turnhout te leiden.

Bob Coppens, burgemeester: “Greet heeft in haar vorige functies veel ervaring opgedaan waardoor ze als bruggenbouwer gezien kan worden. Dat in combinatie met haar positieve en motiverende communicatiestijl, maakt dat zij erg goed binnen de waarden van onze organisatie haar rol zal kunnen opnemen. We verwelkomen Greet heel erg hartelijk en hopen op een vlotte samenwerking de komende jaren. We zijn ervan overtuigd dat Greet zich snel thuis zal voelen in onze organisatie. Ze komt aan het hoofd te staan van een groep met geweldige medewerkers. Één van de eerste grote uitdagingen zal de opmaak zijn van een nieuw meerjarenplan zijn aan de start van de nieuwe legislatuur. Greet start dus op een goed moment om alle uitdagingen vanaf het prille begin mee op te volgen. Onze gemeenteraadsleden en medewerkers wensen haar alvast alle succes toe.”

Bruno Peeters, voorzitter gemeenteraad: "We hebben er alle vertrouwen in dat Greet de goede samenwerking tussen de administratie, het college en de gemeenteraad zal verderzetten. We kijken samen hoopvol uit naar 1 september!"

Greet Raeymaekers: “Ik kijk ernaar uit om verder te werken aan het toekomstproject voor Oud-Turnhout. Graag bouw ik met veel goesting en enthousiasme voort op de stevige fundamenten die gelegd zijn de afgelopen jaren. Een klantgerichte dienstverlening en efficiënte werking waar iedereen vanuit zijn sterkte aan bijdraagt en waar ieders bijdrage waardevol is, is hoe wij samen de toekomst maken van een warm, burgernabij Oud-Turnhout. Vanaf 1 september kan Oud-Turnhout op mij rekenen!”

Gepubliceerd op vrijdag 28 jun 2024 om 08:30