'Kempen in Actie' van 22 april tot 31 mei

Van maandag 22 april tot en met vrijdag 31 mei roepen we zoveel mogelijk 55-plussers op om (meer) te bewegen.

Een gezonde mix van zitten, staan en bewegen doet wonderen voor je gezondheid. Meer bewegen en minder stilzitten is de boodschap. Ga de uitdaging aan, vijf weken lang, met vijf energieke uitdagingen. Met elke uitdaging kan je organisatie een ster verdienen.

Voor wie?

Deze actie is er voor iedereen die werkt met 55-plussers of activiteiten met deze doelgroep organiseert. We denken aan lokale dienstencentra, woonzorgcentra, sportclubs, CADO, FERM, OKRA, Landelijke Gilden, S-plus, ... Laten we samen in actie komen en gezamenlijk streven naar een gezondere Kempen!

Ga mee de uitdaging aan!

Maak je klaar voor vijf leuke uitdagingen en verdien met elke uitdaging een ster!

Bij elke uitdaging geven we je een schat aan inspiratie, handige tips en online materialen om direct mee aan de slag te gaan. Elke voltooide uitdaging levert jouw organisatie een glinsterende virtuele ster op!

Tegen eind mei streven we ernaar dat alle deelnemende Kempense organisaties stralen met vijf welverdiende sterren. Klaar om samen te schitteren?

Wat win je erbij? 

Energiekere senioren: deze uitdagingen geven zowel een mentale als fysieke boost.

  • Vijf virtuele sterren om mee uit te pakken: elke voltooide uitdaging levert je niet alleen voldoening, maar ook een ster op om jouw organisatie te laten stralen.
  • Meer bewustwording voor valpreventie: je leert hoe je actief kunt bijdragen aan een veilige omgeving, voor jezelf en anderen.
  • Een betrokken gemeenschap: je bent niet alleen … doe mee en maak deel uit van een betrokken gemeenschap die samen gaat voor een gezondere Kempen!

 Welke uitdagingen zijn er? 

 De vijf uitdagingen die elk een ster opleveren zijn:

  • Uitdaging 1: Organiseer een wandeling
  • Uitdaging 2: Zet valpreventie in de kijker 
  • Uitdaging 3: Organiseer een beweegactiviteit
  • Uitdaging 4: Zet je deuren open, nodig niet leden uit … want bewegen doen we samen
  • Uitdaging 5: Doe mee aan de Vlaamse stappenclash

Voor elke uitdaging die je samen met jouw organisatie tot een goed einde brengt, ontvang je een ster. Ga voor vijf sterren en wordt een echte vijf-sterrenorganisatie!

Inschrijven doe je via deze link:  Kempen in Actie

We eindigen met een verenigingsfeest waarover later meer.

Meer info

Dienst gezondheid - 014 46 22 48 - gezondheid@oud-turnhout.be

Gepubliceerd op woensdag 3 apr 2024 om 11:30