Inzameling van landbouwfolie op maandag 19 juni

Ook dit jaar organiseren we een selectieve inzameling van landbouwfolie op het recyclagepark, namelijk op maandag 19 juni. De specifieke soorten die ingezameld worden zijn kuilfolie en zakgoed, maar ook wikkel- of stretchfolie van gras- en hooibalen.

Tijdig aanmelden

Wil je gebruik maken van deze inzameling, vragen we om je vóór 16 juni aan te melden met naam en telefoonnummer via milieu@oud-turnhout.be of telefonisch via 014 46 22 63.

Praktisch

  • wanneer: maandag 19 juni - van 9 tot 11.45 uur en van 12.30 tot 15 uur  
  • waar: recyclagepark, Schuurhovenberg 39

Betaling

De aangeleverde landbouwplastics worden gewogen op het recyclagepark. Aan de hand van het gewicht zal een retributie van 0,10 euro per kg landbouwplastic worden aangerekend conform het retributiereglement voor het brengen van afvalstoffen naar het gemeentelijk recyclagepark.

De retributie moet betaald worden op het recyclagepark via bancontact of via een factuur met overschrijvingsformulier dat je enkele dagen na afgifte zal ontvangen.

Enkele aandachtspunten

  • De folie moet aangeleverd worden in bundels (± 50 kg, maar minder mag ook).
  • Samenbinden kan met een strip landbouwfolie (geen touw).
  • De folie mag niet eindeloos lang zijn.
  • De folie moet bezemschoon zijn.

De volgende materialen zijn niet toegelaten: netten, zeilen, autobanden, harde kunststoffen, tuinbouwfolie en geperforeerde folie, nopjesfolie, bigbags, koorden en touwen, oogstresten, zand.

Gepubliceerd op vrijdag 26 mei 2023 om 13:30