Huis van het kind

Met het Huis van het Kind creëren we plekken waar ouders en kinderen elkaar kunnen ontmoeten, waar ze terecht kunnen met al hun opvoedingsvragen, waar leuke activiteiten en interessante vormingen plaatsvinden en waar het contact tussen het brede zorgaanbod en gezinnen op een laagdrempelige manier gelegd wordt.

Het Huis van het Kind bestaat uit verschillende organisaties die zich inzetten voor kinderen, jongeren en/of hun ouders. Samen met de partners verbinden we de krachten om alle kinderen en jongeren alle kansen te geven om gelukkig, gezond en veilig op te groeien.

In onze gemeente is er geen fysiek Huis van het Kind, maar is er wel een uitgebreid programma. Voor meer informatie over het programma klik je best even op de activiteitenkalender

Uiteraard hopen we dat alle activiteiten kunnen doorgaan, maar omwille van de coronapandemie zullen we de actuele stand van zaken blijven opvolgen en bij inschrijving jullie hierover informeren. Uiteraard hanteren we alle voorzorgsmaatregelen die nodig zullen zijn.

Contact

Activiteitenkalender

Het programma vind je hier: activiteitenkalender

Centraal aanmeldpunt voor kinderopvang

Voortaan lopen alle kinderopvangaanvragen voor kinderen tussen 0 en 2,5 jaar via één lokaal e-loket in de Stadsregio Turnhout. Het loket werd uitgewerkt door Huis van het Kind - Stadsregio Turnhout in samenwerking met de kinderdagverblijven en onthaalouderdiensten van Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar.

Ouders kunnen zich niet meer rechtstreeks aanmelden bij crèches of individuele onthaalouders, maar zich dienen te registreren in dit loket. Eens geregistreerd in het loket zal er, rekening houdend met de wensen en mogelijkheden van ouders, gezocht worden naar een geschikte plaats in de stadsregio.

Hoe kan je het e-loket kinderopvang bereiken bij vragen?