Steenweg op Sevendonk afgesloten voor alle verkeer van 3 april tot begin 2025

Op woensdag 3 april zijn de rioleringswerken en de herinrichting van de Steenweg op Sevendonk gestart.

Deze werken hebben een grote impact op de verkeersdoorstroming aangezien de Steenweg op Sevendonk afgesloten wordt voor alle verkeer van na het kruispunt met Eigen tot en met Steenweg op Sevendonk 170.

De werken

Voor de herinrichting van de Steenweg op Sevendonk werd een vernieuwd wegbeeld uitgewerkt met vrijliggende fietspaden van twee meter breed met een veiligheidsstrook tussen de weg en het fietspad.

Na realisatie wordt ook de snelheid aangepast naar 50 km/u over gans het traject om de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers te verhogen. 

In de zone tussen de Zandstraat en Eigen wordt er in de rijrichting naar het centrum een aanliggende parkeerstrook voorzien voor voertuigen en dit onderbroken door groen. De aanwezige grachten worden versmald en verstevigd uitgevoerd om zo meer nuttige ruimte te creĆ«ren voor fiets- en weginfrastructuur. 

Alle riolering op openbaar domein wordt gescheiden uitgevoerd.

Planning van de werken

De werken duren zeker tot begin 2025. De einddatum van de werken is afhankelijk van de vordering van de werken en van de weersomstandigheden:

  • start opbraakwerken fietspad en berm: begin april
  • aanleg en verplaatsen nutsleidingen in de rand van de rijbaan (vroegere fietspad en berm): half april
  • start rioleringswerken en opbraak rijweg: vanaf 5 augustus

Aansluitend op deze werken worden riolering en weg ook aangepast in de Slagmolenstraat en de Steenweg op Zevendonk in Turnhout. De juiste timing van deze vervolgwerken wordt nog bekeken. 

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Tijdens de werken is geen doorgaand verkeer mogelijk in de Steenweg op Sevendonk:

  • Voertuigen volgen een omleiding via Steenweg op Turnhout, Parklaan en Steenweg op Zevendonk.
  • Fietsers kunnen omrijden via Dijkzijde, Broekzijde en Oude Dijk.
  • Plaatselijk verkeer tot aan de werfzone blijft mogelijk.
  • Eigen, Vloeberg, Gommers en Steenweg op Sevendonk tot en met huisnummer 154 blijven bereikbaar via de Steenweg op Sevendonk vanuit Oud-Turnhout centrum.
  • Steenweg op Sevendonk huisnummers van161 tot 170 zijn bereikbaar vanuit Turnhout via Slagmolenstraat.
  • Voor de veiligheid van de weggebruikers en de bewoners werd beslist om een harde onderbreking (knip) aan te brengen ter hoogte van Steenweg op Sevendonk 170. Zo is er geen sluipverkeer meer mogelijk door de werfzone. Er blijft wel een doorgang voor fietsers en voetgangers.

Bewonersbrief

Presentaties

Plannen

Gepubliceerd op vrijdag 15 mrt 2024 om 14:00