Halt2diabetes

Wat is Halt2Diabetes?

Halt2Diabetes is een preventiecampagne van de Diabetes Liga om het risico op diabetes type2 te verminderen. Onze gemeente zet hier graag haar schouders onder.

Diabetes is een chronische aandoening waarbij je bloedsuikergehalte te hoog is. 1 op de 10 volwassen in ons land heeft diabetes. In tegenstelling tot diabetes type 1, kan je diabetes type2 voor een groot deel voorkomen via een gezonde levensstijl. Via HALT2Diabetes worden 45-plussers met een verhoogd risico op diabetes type2 opgespoord en begeleid naar een gezonde levensstijl. Vrouwen met een voorgeschiedenis van zwangerschapsdiabetes kunnen rechtstreeks instromen.

Screening

Samen met onze huisartsen en apothekers helpen we jou om te checken of je een verhoogd risico op diabetes type 2 hebt. Wil je zelf berekenen wat jouw risico op diabetes type 2 is? Doe de test via www.gezondheidskompas.be/diabetes. Na de test krijg je je resultaten en kan je ervoor kiezen om deze met je huisarts te delen.   

Preventie Diabetes type2

In 2024 organiseren we allerlei sessies inzake de preventie van diabetes type2, zoals voeding op verwijzing, bewegen op verwijzing en een rookstopcursus. Meer info vind je in onderstaande brochure.

Aanbod sessies Oud-Turnhout5,4 Mb(pdf)