Gezocht: vrijwilligers in burenbemiddeling

Buren liggen soms met elkaar in de knoop. Vaak geraken ze er zelf uit, maar soms hebben ze wat hulp nodig. Zin om als vrijwilliger mee te werken aan een goede verstandhouding tussen buren in Oud-Turnhout?

Als inwoner van Oud-Turnhout wil je misschien graag je steentje bijdragen aan onze gemeentelijke dienstverlening. Die kan enkel optimaal werken wanneer de medewerkers van de gemeente beroep kunnen doen op gemotiveerde en enthousiaste vrijwilligers om deze dienstverlening te ondersteunen. We zijn nog op zoek naar vrijwilligers in burenbemiddeling.

Vrijwilliger in burenbemiddeling

Ons nieuwe aanbod 'burenbemiddeling' is een manier om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen wanneer er sprake is van een conflict of opkomende onenigheid.

Zin om als vrijwilliger mee te werken aan een goede verstandhouding tussen buren in Oud-Turnhout? Dan zijn wij op zoek naar jou! In een 5-daagse cursus word je opgeleid tot deskundig burenbemiddelaar.

Wat houdt het in?

In de rol van burenbemiddelaar voer je, samen met een collega-bemiddelaar, een eerste gesprek met beide buren afzonderlijk. Gaan ze akkoord met een gezamenlijk bemiddelingsgesprek? Dan leid je dat in goede banen. De bemiddelaar ondersteunt bij het vinden van een oplossing waarbij elke partij zich goed voelt. Een burenbemiddelaar luistert naar de problemen, geeft geen oordeel en stelt zich neutraal op.

Wat verwachten we van jou?

  • je bent empathisch, begripvol en discreet
  • je bent een bruggenbouwer
  • je bent communicatief vaardig en positief ingesteld
  • je bent een goede luisteraar en een goede gespreksleider
  • ervaring is niet nodig

Wat krijg je in ruil?

  • een gratis vijfdaagse opleiding burenbemiddeling
  • een kostenvergoeding per dossier (vrijwilligersvergoeding)
  • een gezellig team
  • intervisie/supervisie en trainingen, om ervaringen uit te wisselen en te leren van elkaar

Wat verwachten we van jou?

De vrijwillige burenbemiddelaar wordt ingeschakeld om meldingen aan te pakken in Oud-Turnhout. We rekenen op een engagement van minimum één jaar en op één prestatie per maand.

Interesse?

Meld je aan via de QR-code onderaan, 014 46 22 11 of aan het aan het onthaal in het gemeentehuis. Welkom!

Heb je vragen? Contacteer ons via vrijwilliger@oud-turnhout.be of 014 46 22 11.

Nog meer vrijwilligerswerk?

Heb je interesse in sport, cultuur, toerisme of heb je een hart voor specifieke doelgroepen, dan vind je zeker ook een plaatsje binnen onze vrijwilligerswerking! Neem zeker een kijkje op onze pagina over vrijwilligerswerk in Oud-Turnhout.

Gepubliceerd op dinsdag 30 jan 2024 om 10:00