Vlaamse bevraging binnenkort misschien ook in jouw brievenbus

‘Gemeente- en stadsmonitor’ op komst

In 2023 organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) van de Vlaamse overheid opnieuw de grootschalige burgerbevraging ‘Gemeente-Stadsmonitor’ in alle Vlaamse steden en gemeenten. Dit driejaarlijks onderzoek peilt naar de leefomstandigheden en de tevredenheid van de inwoners.

Wat vind jij van Oud-Turnhout?

Is het leuk wonen in jouw buurt? Kan je hier veilig fietsen? Zijn er genoeg activiteiten? …

De bevraging peilt naar de tevredenheid, de participatie en het gedrag van burgers over heel uiteenlopende thema’s. Op basis van alle antwoorden wordt de ‘Gemeente-Stadsmonitor’ samengesteld. Met de resultaten van de bevraging wil het Agentschap Binnenlands Bestuur elk lokaal bestuur ondersteunen om betere beleidsbeslissingen te nemen.

Jouw mening telt

Van woensdag 22 maart tot begin juni kan je een uitgebreide bevraging in je brievenbus aantreffen. Niet iedereen ontvangt deze bevraging, het gaat om een representatief deel van de inwoners van 17 tot 85 jaar. De vragenlijst werd opgesteld in samenwerking met Statistiek Vlaanderen. De ingevulde gegevens blijven vertrouwelijk en anoniem.

Je medewerking aan deze burgerbevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang. De waarde van de resultaten hangt af van het aantal personen die de vragenlijst invullen.

Om je te bedanken, maak je kans op een geschenkbon van 12 euro als je de vragenlijst volledig invult. De resultaten van de burgerbevraging worden vanaf januari 2024 gratis ter beschikking gesteld.

Meer info

Voor meer uitleg kan je terecht op www.gemeente-stadsmonitor.vlaanderen.be. Daar kan je ook de resultaten van de vorige bevraging raadplegen.

Gepubliceerd op maandag 13 mrt 2023 om 09:30