GBS Salto bronzen winnaar van de ‘Pesten, dat kan niet!’-prijs 2024

Gemeentelijke Basisschool Salto is de trotse bronzen winnaar van de ‘Pesten, dat kan niet’-prijs 2024. De prestigieuze ‘Pesten, dat kan niet!’-wedstrijd beloont scholen voor hun beleid om pesten te voorkomen en aan te pakken.

De bronzen plaats van GBS Salto is een mooie erkenning voor hun toewijding en succes in het bestrijden van pesten. Deze prestatie benadrukt de effectiviteit van het 'KiVa-programma' in de school: een innovatieve aanpak om een veilige én ondersteunende schoolomgeving te creëren.

Eén van de pijlers van de schoolvisie is de kinderen staan ‘sterk in de wereld’. Directeur Thamara de Nijs: "Al onze kinderen hebben nood aan oefenkansen rond sociale vaardigheden. We voelden dan ook de noodzaak om hier sterk op in te zetten." De school heeft zich volledig toegelegd op de KiVa-methode, een wetenschappelijk onderbouwd anti-pestprogramma dat oorspronkelijk in Finland is ontwikkeld. Met een toegewijd KiVa-kernteam aan het roer heeft het hele schoolteam zich omgeschoold tot KiVa-experts, waarmee ze een sterke basis leggen in de strijd tegen pesten.

De focus ligt niet alleen op het reageren op pestincidenten, maar vooral op het voorkomen ervan. De wekelijkse lessen over sociale vaardigheden zijn er om dit te realiseren. De aanpak op GBS Salto wordt regelmatig geëvalueerd en aangepast om te zorgen voor de effectiviteit en vooruitgang.

Ouders worden actief betrokken bij het proces dankzij de maandelijkse KiVa-nieuwsbrief. Zo blijven ze op de hoogte van de aanpak en vooruitgang.

De erkenning met de bronzen ‘Pesten, dat kan niet!’-prijs is een bewijs van het harde werk en toewijding. GBS Salto streeft ernaar om een hoopvol voorbeeld te zijn voor scholen overal ter wereld die streven naar een pestvrije omgeving.

Website school

GBS Salto – Salto, ronduit leerrijk!

Gepubliceerd op vrijdag 2 feb 2024 om 10:00