Fiberklaar plant glasvezelnetwerk in Oud-Turnhout

Netwerkbeheerder Fiberklaar heeft de ambitie om tegen 2027 4.200.000 huisgezinnen aan te sluiten op een glasvezelnetwerk, en maakt Vlaanderen gebied per gebied klaar. 

Nu is Oud-Turnhout aan de beurt. Mogelijk ontvang of zie je als inwoner communicatie van Fiberklaar over dit aanbod.

Fiberklaar in Oud-Turnhout

Fiberklaar ontwerpt, bouwt en beheert het nieuwe glasvezelnetwerk. Je kan nakijken of jouw woning aangesloten kan worden op het glasnetwerk van Fiberklaar op fiberklaar.be/oud-turnhout

Wat is fiber of glasvezel?

Een glasvezelnetwerk zorgt voor een stabiele en zeer snelle internetverbinding, omdat de capaciteit ervan in principe oneindig is. Met een fiberkabel (glasvezel) behoren vertragingen of haperingen tot het verleden.

In tegenstelling tot de huidige netwerken, zoals koper of kabel, die bandbreedtebeperkingen hebben bij het ontvangen en verzenden van data, laat een glasvezelnetwerk onbeperkt, stabiel verkeer toe in beide richtingen.

Meer technisch:

  • glasvezel of fiber wordt gebruikt om gegevens razendsnel te versturen als lichtsignalen door bundels van haarfijne, maar zeer sterke vezels van glas. Deze verbinding is veel minder gevoelig voor storingen en kan data bovendien even snel ontvangen (downloaden) als versturen (uploaden).
  • Omdat gegevens worden verstuurd met de snelheid van het licht, wordt de snelheid van de glasvezelverbinding enkel beperkt door de verzend- en ontvangstapparatuur. Bij de ontdekking van nieuwe technologie├źn volstaat het dus om enkel die apparatuur te vervangen voor een nog snellere verbinding.

Meer info

https://fiberklaar.be/oud-turnhout/

Info over de werken in Oud-Turnhout

Aanleg fibernetwerk in Oud-Turnhout.pdf69,2 Kb(pdf)

Gepubliceerd op dinsdag 30 aug 2022 om 15:05