Digitale hulp nodig? Welkom bij een Digipunt

De zes gemeenten van Regio in Transitie bundelen de krachten en zetten samen in op het ondersteunen van mensen met digitale vragen.

Ken of ben jij iemand die digitaal niet zo vaardig is en die wat extra hulp of opleiding kan gebruiken? Kom dan gerust naar een Digipunt in je buurt.

Wat doet een Digipunt?

Iedereen digitaal is nog geen realiteit. Zo zijn er nog altijd mensen die geen computer of internetverbinding hebben. Anderen kunnen niet goed overweg met apps op hun smartphone of programma’s op hun laptop. Soms raken ze de weg kwijt op een website of op online formulieren. Aangezien veel dienstverlening tegenwoordig digitaal verloopt, missen zij veel kansen in onze samenleving.

Bij een Digipunt kan je zeer laagdrempelig terecht met je digitale vragen. Het Digipunt helpt je weer op weg!

Waar vind ik het Digipunt?

In Oud-Turnhout ben je op vrijdag tussen 9 en 12 uur, zonder afspraak, welkom in ons Digipunt in de bibliotheek, Sint-Bavostraat 3. Daar staat ons team van digihelpers klaar om je te helpen met alles wat met computers en internet te maken heeft. We hebben ook computers beschikbaar, en er is gratis wifi voor iedereen.

Gratis computerlessen

Heb je nog nooit met een computer, tablet of smartphone gewerkt, of voel je je onzeker over deze apparaten en wil je graag leren? Je kan meedoen aan lessen in kleine groepjes waarin je stap voor stap leert werken met computers, tablets, smartphones en meer. Dit alles gebeurt op jouw eigen tempo.

Ontdek alle initiatieven rond digitale vragen op deze interactieve kaart (klik op Oud-Turnhout): activiteiten digitale ondersteuning

  • De lessen zijn gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht. De plaatsen zijn beperkt.
  • Inschrijven is mogelijk via e-mail naar turnhout@digidak.be, telefonisch op 014 41 82 18 of tijdens het vrije inloopmoment elke vrijdag tussen 9 en 12 uur.

We zoeken vrijwilligers!

Om onze Digipunten nog beter te maken, zoeken we mensen die willen helpen tijdens de vrije inloopmomenten of die basiscomputerlessen willen geven. Ben jij handig met computers en smartphones? Zie je jezelf beginners op een rustige en vriendelijke manier uitleggen hoe het werkt?

Meld je aan via www.digidak.be/vrijwilligerworden. Je wordt lid van een gezellige groep vrijwilligers die allerlei digitale initiatieven organiseren. Digidak zorgt voor training en ondersteuning zodat je alles goed onder de knie hebt.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het aanbod en nieuwe activiteiten in onze regio? Neem regelmatig een kijkje op volgende websites: