Deblokkeren of vernieuwen certificaten identiteitskaart

Deblokkeren identiteitskaart 

Kent u uw PIN-code niet meer of wilt u uw PIN-code deblokkeren (3 keer een foute code ingegeven)? Maak een afspraak om met uw PUK-code een nieuwe PIN-code aanmaken. 

Vernieuwen certificaten 

Als er bij het aanmelden met uw browser geen certificaten getoond worden, dan kan het zijn dat er geen certificaten op uw eID staan. U kunt dat verifiëren door uw eID in te lezen met de eID Viewer. 

Worden uw gegevens wel correct getoond, maar verschijnen uw certificaten niet? Dan hebt u een eID zonder certificaten. Maak een afspraak om certificaten op uw eID te plaatsen. 

Personen die bij het aanvragen van hun identiteitskaart nog geen 18 jaar zijn, krijgen slechts 1 certificaat op hun kaart (het authentication certificaat), waarmee ze zich online kunnen kenbaar maken. Het certificaat waarmee je een document digitaal kunt handtekenen, kun je pas activeren als je meerderjarig bent. 

Personen van 75 jaar of ouder krijgen een identiteitskaart die 30 jaar geldig is. De certificaten van de elektronische identiteitskaarten die worden uitgereikt aan deze personen, zullen echter om de tien jaar vernieuwd moeten worden om geldig te blijven. Dat is om een functioneel en veilig gebruik van de certificaten te waarborgen (de elektronische identiteitskaart zelf blijft 30 jaar geldig) 

Wat meebrengen 

  • uw identiteitskaart; 
  • de bijhorende pin- en pukcode

Maak hier je afspraak

Maak je afspraak - deblokkeren/certificaten identiteitskaart