Gele doos

‘De gele doos’ is een herkenbare gele bewaardoos voor cruciale persoons-, contact- en medische gegevens. Je bewaart ze in de koelkastdeur. Door de meegeleverde sticker op de binnenkant van je voordeur te plakken, weten hulpverleners dat er een gele doos in je koelkast zit. Zo vinden ze snel de nodige informatie bij een medisch noodgeval.

Een initiatief van senioren voor senioren

Met de gele doos wil het Regionaal Platform Ouderenbeleidsparticipatie (RPO) Kempen, het platform van de seniorenraden uit onze regio, levens van senioren redden. Kempense gemeenten kunnen via het project gele dozen aankopen om te verdelen aan hun senioren. Zo dragen ze bij aan het gezond ouder worden van hun inwoners.

Onze gemeente is een ‘Gezonde Gemeente’ en we willen die naam eer aan doen door preventief gezondheidsproblemen aan te pakken. De ‘gele dozen’ passen perfect in deze aanpak. Welzijnszorg Kempen en de provincie Antwerpen ondersteunen het initiatief.

Voor wie?

In Oud-Turnhout hebben we een gele doos voorzien voor alle 65-plussers én voor personen die recht hebben op de thuiszorgtoelage. Zij ontvangen allemaal een persoonlijke brief om de gele doos gratis op te halen. De verzending van de uitnodigingen gebeurt in fases zodat het ophalen gespreid kan verlopen. Familie en mantelzorgers kunnen de doos afhalen indien de oudere niet mobiel meer is.

De apothekers uit Oud-Turnhout staan mee in voor de verdeling. Zo kunnen ze nagaan of het medicatieschema nog in orde is.

Info

Heb je je brief ontvangen en heb je nog vragen? Neem dan contact op met de medewerkers in Eigenaard via 014 46 22 44 of eigenaard@oud-turnhout.be.

Meer info over het project: www.welzijnszorgkempen.be/gele-doos

Invulfiches voor de Gele Doos

Fiches op papier invullen of liever met de computer? Het kan allebei.

Schrijf zo duidelijk mogelijk als je de fiches invult. Doe dit liefst in hoofdletters en gebruik een blauwe of zwarte balpen. Dat vergemakkelijkt de leesbaarheid. Als je situatie verandert, kan je dit aanpassen in de fiche (zorg wel dat het goed leesbaar blijft) of een nieuwe fiche invullen.

Vul je de fiche(s) liever in met de computer? Download dan de digitale versie. Tip: bewaar deze versie ook op je computer. Als je situatie wijzigt, kan je eenvoudig de fiche aanpassen en opnieuw afdrukken.