Kom de stilte beleven in onze Kempen op 27, 28 en 29 oktober

In het weekend van 27-28-29 oktober nodigen we je uit om de stilte op te zoeken en te ervaren wat stilte en rust met je doen.

Op zondag 29 oktober 2023 is het weer zo ver. In heel Europa gaat de wintertijd in. We draaien de klok één uur terug. Of beter: we zetten de wijzers één uur stil. Even lijkt er rek te zitten op de kloktijd. Even wat minder nood om op tijd te zijn of om een deadline te halen.

De jaarlijkse campagne ‘Dag van de Stilte’ focust op de waarde van verstilling, vertraging en kwaliteitsvolle aandacht in onze samenleving. De campagne wil bewust maken van de kracht van stilte in ons hectisch en vaak lawaaierig bestaan. Stilte werkt positief voor meer veerkracht, meer verbinding en meer evenwicht. Over sectoren en mensen heen.

Zoek de stilte op

Stiltepioniers in de Kempen verrassen je met activiteiten op bijzondere locaties in Arendonk, Oud-Turnhout, Turnhout en Hoogstraten, in stads- of dorpskern en in de wijde natuur. 

Want stilte, natuur en erfgoed gaan mooi hand in hand. Je kan kiezen uit stille wandelingen, poëzie- en haikubeleving, een ontbijtlezing, intieme concertjes, ...

Het volledig programma vind je op www.destillekempen.be

Stilte-activiteiten in Oud-Turnhout

‘Sound Healing’ - zaterdag 28 oktober van 19 tot 20 uur

Laat je meevoeren op de frequentie van de klankschalen en ervaar een liefdevolle en helende stilte, want stilte op zich is ook een geluid.

Maak een reis door je zintuigen en laat je onderdompelen in een bad vol hemelse geluiden. De harmoniserende en zuivere klanken brengen je lichaam en je geest in diepe rust en ontspanning.

Sta even stil en luister bewust naar je innerlijke wereld.

Praktisch

  • locatie: Sint-Bavokerk, Kerkstraat 100
  • deelname: gratis, vooraf inschrijven is nodig via gezondheid@oud-turnhout of 014 46 22 48 (aantal deelnemers beperkt tot 30)
  • stoelen zijn aanwezig - breng een matje of deken mee als je op de grond wil liggen

‘Rondom schors, wandeling en meditatie’ - zondag 29 oktober van 13.30 tot 16 uur

Op 29 oktober ontdek je in Landschap De Liereman van 13.30 tot 16 uur de verborgen wereld van schors. Door te kijken, te voelen en het ontstaan en de levensloop van schors te begrijpen, vind je ook wijsheid in de relatie tussen bomen en jezelf. Samen met onze ervaren gidsen ga je op een informatieve ontdekkingstocht en verken je de creatieve, spirituele en meditatieve aspecten van schors. Na deze wandeling kijk je gegarandeerd met een andere blik naar schors, naar de boom die erachter zit en naar jezelf.

Praktisch

Wil je genieten van een langgerekt stilteweekend, dan zijn er op verschillende natuurlocaties overnachtingsmogelijkheden. Raadpleeg de website www.destillekempen.be of www.toerismeoud-turnhout.be/logeren

Gepubliceerd op woensdag 6 sep 2023 om 12:00