Cultuurprijs 2023 uitgereikt aan JazzKitchen vzw

JazzKitchen vzw heeft donderdag 1 februari de Cultuurprijs 2023 van de gemeente Oud-Turnhout in ontvangst mogen nemen. Al meer dan tien jaar geeft de vereniging jazz een podium in Oud-Turnhout. In de raadzaal van het gemeentehuis werd het bestuur gehuldigd.

JazzKitchen vzw is ongeveer twintig jaar actief in Oud-Turnhout en organiseert al tien jaar lang het jaarlijkse openluchtfestival ‘JazzKitchen’. Op dit gratis festival kunnen bezoekers genieten van een unieke combinatie van een muzikaal én culinair aanbod. Met een 5-gangenmenu, kinderanimatie en streekbieren, en op het podium een mix van jong jazztalent en gevestigde namen uit de jazzscene.

De vereniging is ook al jarenlang een gewaardeerde partner bij de organisatie van jazzconcerten in samenwerking met OC De Djoelen. Ook de organisatie van meerdere kerkconcerten prijkt op hun palmares.

Voorzitter Philip Wicke nam de Cultuurprijs 2023 trots in ontvangst. De prijs was een treffend kunstwerk vervaardigd door Oud-Turnhoutse kunstenaar Chris Wens.

Waarom deze laureaat?

"Met deze cultuurprijs willen we de waarde van JazzKitchen benadrukken en de inzet van zowel vrijwilligers als bestuur, een veertigtal mensen in totaal, in de bloemetjes zetten.

Voor hun belangeloze inzet. 

Voor het koppig volharden en de blijvende overgave waarmee ze het jazzfestival en andere jazzconcerten organiseren in onze gemeente en regio. Waarmee ze niet alleen onze gemeente maar ook en vooral jazz op de kaart zetten in de Kempen."

Gepubliceerd op vrijdag 2 feb 2024 om 14:30