Buitenspeeldag

365 dagen beestig buiten spelen

Op de eerste woensdag na de paasvakantie gaat de Buitenspeeldag jaarlijks door in heel Vlaanderen en Brussel. De schermen gaan op zwart en kinderen en jongeren worden uitgedaagd om buiten te gaan spelen.

Vanaf 2023 zet onze gemeente in op niet 1 dag buiten spelen, maar zien we de buitenspeeldag als dé startdag van 365 dagen buiten spelen! Niks is beter dan buitenlucht om in te spelen en ravotten.

Waar kan je buiten spelen op de buitenspeeldag?

Overal! Trek er op uit met de fiets en maak die dag een tocht door Oud-Turnhout langs de verschillende speelterreintjes. Op www.toerismeoud-turnhout.be/speelpleintjes vind je een overzicht met een plannetje om van het ene naar het andere speelterrein te fietsen aangepast aan de leeftijd.

Spreek dus af met de kindjes uit je buurt, je vrienden van op school of de jeugdvereniging om samen buiten te spelen in je eigen buurt.

Natuurlijk zetten we ook de poort van Jeugdcentrum Zweepes Ven open, daar ben je nog altijd welkom!

OPROEP: maak je buurt warm!

Maak je buurt warm om samen te gaan spelen op het pleintje in de straat, in het bos achter de hoek of maak een gezamenlijke fietstocht langs de verschillende speelterreinen in Oud-Turnhout.

We ondersteunen je door een speelpakket te voorzien per buurt. Hierin zit stoepkrijt, bellenblaas, een voetbal en een bon om appels af te halen bij een lokale appelboer om op de buitenspeeldag uit te delen.

Help jij om van de vernieuwde buitenspeeldag een succes te maken en voornamelijk om je buurt mee buiten te krijgen? Geef dan een seintje aan de jeugddienst met een schatting van het aantal kinderen in je buurt.

Tips

www.toerismeoud-turnhout.be/buitenspeeldag