Gezocht: vrijwilligers voor (huiswerk)begeleiding - infoavond op woensdag 7 juni

Voor het nieuwe schooljaar gaat het Rode Kruis voor de zevende keer op zoek naar vrijwilligers voor het brugfigurenproject.

De nood aan brugfiguren blijft jaarlijks toenemen. Rode Kruis Oud-Turnhout, de basisscholen Delta, Reuzepas, Salto en Zwaneven en het gemeentebestuur zoeken daarom opnieuw naar vrijwilligers die de groep ‘brugfiguren’ mee willen uitbreiden.

Nood aan extra ondersteuning

Ondanks alle inspanningen van de scholen zijn er kinderen die moeilijk aansluiting vinden bij het schoolsysteem. Deze kinderen doen het vaak minder goed op school. Daarom is er nood aan een brugfunctie tussen de school en thuis. Vrijwilligers zorgen voor extra begeleiding.

Wat doen brugfiguren?

Het brugfigurenproject is een vrijwilligerswerking verbonden aan de basisscholen. Vrijwilligers kunnen kinderen helpen bij het maken van hun huiswerk. Dit kan zowel op de school als bij het kind thuis. Daarnaast kan een vrijwilliger ook klasondersteuning bieden, bijvoorbeeld helpen bij het lezen, of individuele begeleiding bieden tijdens de lesuren.

Welke rol precies weggelegd is voor de vrijwilliger, wordt bepaald in onderling overleg tussen de vrijwilliger, de school en het kind met zijn ouders.

Infoavond op woensdag 7 juni

Tijdens de infoavond krijg je uitleg over de inhoud van het project en vertellen huidige brugfiguren over hun ervaringen. Iedereen is welkom op woensdag 7 juni om 19.30 uur in het lokaal van het Rode Kruis, Neerstraat 1.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op

Gepubliceerd op donderdag 11 mei 2023 om 15:40