Hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Zitdag op donderdag 6 juni is VOLZET

Zoals elk jaar helpt de Federale Overheidsdienst Financiën (FOD) je graag bij het invullen van je belastingaangifte: telefonisch of tijdens de zitdag in gemeentehuis op donderdag 6 juni.

Telefonische bijstand

FOD Financiën verleent telefonische bijstand bij het invullen van de aangifte. Dit kan enkel op afspraak. Bel naar het nummer op je aangifte of naar het nummer 02 572 57 57 (directe code: 17001). De medewerkers van FOD Financiën bellen je op het afgesproken tijdstip terug om samen je aangifte in te vullen.

Zitdag in het gemeentehuis - VOLZET

FOD Financiën organiseert ook een zitdag in Oud-Turnhout voor het invullen van de belastingaangiften. Deze is ondertussen volzet.

Medewerkers van FOD Financiën helpen je gratis in het gemeentehuis met het invullen van je belastingaangifte, maar je moet vooraf een afspraak maken. Een afspraak maken kan tot en met dinsdag 28 mei of zolang er beschikbare momenten zijn.

Hoe maak je een afspraak?

 • Langskomen op de zitdag kan enkel op afspraak:
  • bel naar het onthaal in het gemeentehuis: 014 46 22 11
  • kom langs in het gemeentehuis
 • Je ontvangt een tijdstip voor je afspraak. Een afspraak duurt 12 minuten per aangifte. De plaatsen zijn beperkt.
 • Heb je een vereenvoudigde aangifte (witte enveloppe in plaats van een bruine) ontvangen? Dan kan men je niet helpen op deze zitdag. Als je akkoord gaat met de aangifte, moet je niets doen. Ben je niet akkoord, neem dan contact op via 02 57 257 57.

Welke documenten breng je mee? 

 • Je elektronische identiteitskaart, je PIN-code en alle bewijsdocumenten. 
 • Kom je in naam van iemand anders? Breng dan een kopie van zijn of haar identiteitskaart EN een ondertekende volmacht mee.

Een vraag over je aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

 • Raadpleeg de website van FOD Financiën op financien.belgium.be
 • Bel naar het nummer op je aangifte of naar het nummer 02 572 57 57 (directe code: 17001).

Ontvang je documenten van de FOD Financiën online via de eBox

Maak het je gemakkelijk en ontvang je documenten van de FOD Financiën rechtstreeks online via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid. Meer info over de eBox op financien.belgium.be/nl/ebox 

Gepubliceerd op maandag 6 mei 2024 om 08:30