Bestel plantgoed via ‘Behaag onze Kempen’

Naar jaarlijkse gewoonte wil ‘Behaag onze Kempen’ inheemse en streekeigen soorten planten promoten. In september en oktober kan je via deze actie plantgoed aankopen. IOK, Natuurpunt, Velt, JNM en 27 Kempense lokale besturen slaan hiervoor de handen in elkaar. De actie is ondertussen al aan haar 28ste editie toe.

Streekeigen plantgoed, niets dan voordelen

‘Behaag onze Kempen’ biedt inheems en streekeigen haagplantsoen, (hoogstam)fruitbomen, kleinfruit, vruchtbomen, klimplanten, heesters, steunpalen voor fruitbomen, bloemenzaad, bloembollen, klimhulpen en compost aan. Inheemse en streekeigen (haag)planten gedijen van nature goed op onze arme Kempense zandgronden. Ze trekken meer diersoorten aan en vergroten de natuurwaarde van je tuin.

Vanaf dit jaar wordt het aanbod uitgebreid met knotwilgen. Ideaal voor een nattere ondergrond, maar ook perfect mogelijk in wat drogere omstandigheden.

Plantgoed bestellen en afhalen

  • Bestellen en betalen doe je tot en met donderdag 20 oktober via www.iok.be/bok.
  • Het bestelde plantgoed haal je af op zaterdag 19 november tussen 9.30 uur en 11.30 uur op de afhaalplaats van je keuze.

Begin met je goed te informeren

Zoek je soorten die geschikt zijn voor jouw tuin? Informeer je vooraf goed! Je vindt heel wat nuttige informatie op www.iok.be/bok. Op de website kan je ook eenvoudig te weten komen welke haag ideaal is voor jouw tuin.

Tuinbezoek op 24 september

Op zaterdag 24 september om 13.30 uur of om 15.00 uur kan je deelnemen aan een inspiratiewandeling met Joeri Cortens in het Begijnhof van Herentals (Begijnhof 29). Tijdens de wandeling kan je ‘live’ kennismaken met de aangeboden soorten. Inschrijven kan via www.iok.be/tuinbezoek

Gratis webinar op 10 oktober

Tijdens het gratis webinar op maandag 10 oktober om 19.30 uur krijg je meer informatie over de verschillende bomen en struiken die worden aangeboden via ‘Behaag onze Kempen’. Een vogelbosje, een speelbosje voor de kinderen, een eetbare haag, … Het kan allemaal! Ook de aanleg en het beheer komen aan bod.

Deelname is gratis, je moet je wel vooraf inschrijven via de website van IOK. Na inschrijving ontvang je een deelnamelink voor het webinar.

Meer info?

Gepubliceerd op dinsdag 6 sep 2022 om 18:00