BE-Alert

Meteen verwittigd bij een noodsituatie

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente willen we je graag snel verwittigen.

Als gemeente kunnen we hiervoor gebruik maken van BE-Alert, een systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht kan uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Officiƫle, correcte informatie, direct van de bron.

BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om jou te waarschuwen. Je kan een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail.  

Schrijf je in via www.be-alert.be

Om een bericht te ontvangen moet je je inschrijven. Dit is gratis en kan gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Je kan meerdere adressen of telefoonnummers registreren.

Geen internet? Kom naar het gemeentehuis en een medewerker aan het onthaal schrijft je in.

Laat je waarschuwen, waar je ook bent

Een bericht van BE-Alert kan je op twee manieren ontvangen:

  1. op basis van een adressenlijst (inschrijven is noodzakelijk). Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Je woont in Oud-Turnhout en werkt in Antwerpen? Registreer beide adressen en je blijft steeds op de hoogte.
  2. op basis van locatie bij een grote noodsituatie (enkel sms - geen inschrijving nodig). Iedereen die fysiek aanwezig is in de getroffen zone, krijgt dan een sms. Zo kan je dus ook verwittigd worden als je een dagje aan zee bent of een uitstap maakt.

Ik heb geen smartphone. Kan ik me ook inschrijven?

BE-Alert kan een bericht versturen via verschillende kanalen. Je kan verwittigd worden via sms, e-mail of via een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn. Je hoeft dus geen smartphone te hebben.

Is BE-Alert gratis?

Ja. Je kan je volledig gratis registreren via www.be-alert.be.

Wat moet je doen als je een berichtje van BE-Alert ontvangt?

Je volgt de aanbevelingen uit het bericht op. Bij een brand zal je bijvoorbeeld gevraagd worden om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten.