De meest complete vogelcursus ooit in Landschap De Liereman

  • za 20 januari 2024 van 09:30 tot 12:00 uur
Speelbos Bos van Bo
Dit is een UiTPAS activiteit.

Vogels spotten, leren kennen en herkennen. Het is een ontspannende hobby voor veel natuurliefhebbers. Steeds meer mensen geraken in de ban van vogels. Jij ook?

Met deze extra lange cursus dompelen we je een jaar rond onder in een vogelbad. De cursus bestaat uit 15 theorielessen en 9 excursies waaronder 2 dagtochten.

Thema’s die aan bod komen zijn onder meer: leren kijken naar vogels, vogels in de tuin, vogelgeluiden leren herkennen, watervogels, weidevogels, vogels van de Ardennen, heidevogels, roofvogels, ganzen, uilen, vogeltrek,… Voor elk wat wils!

Meer over de lesgever

Kris Van der Steen geeft deze cursus. Hij is al meer dan 18 jaar actief als gids bij Landschap De Liereman. In het verleden gaf hij al cursussen over vogels, planten en klimaat. Daarnaast is hij ook coördinator van het bezoekerscentrum. Zijn passie voor de natuur en voor vogels is ontstaan in het vierde leerjaar. "Een van mijn vrienden gaf een spreekbeurt over vogels, en die boeide mij enorm. Ik mocht daarna met zijn vader vogels gaan spotten aan de Braekeleer in Landschap De Liereman. Daar zag ik een velduil. Een teken? Het was alvast het begin van een grote fascinatie voor de natuur." Tijdens zijn cursussen probeert hij steeds te zorgen voor een aangename afwisseling tussen theorie en excursies.

Inschrijven is nodig en kan via deze pagina.

Start zaterdag 20 januari 2024 van 09.30 u. tot 12.00 u.
Download het volledige programma op deze pagina.

Info: Bezoekerscentrum Landschap De Liereman,
bc.landschapdeliereman@natuurpunt.be, 014 42 99 66

Locatie

Speelbos Bos van Bo
Schuurhovenberg 43 , 2360 Oud-Turnhout

Prijs

  • Basistarief 220

Leeftijd

vanaf 18 tot 99 jaar

Organisatie

Bezoekerscentrum De Liereman
Schuurhovenberg 43 , 2360 Oud-Turnhout