De meest complete vogelcursus ooit ... in Landschap De Liereman

  • vr 9 december 2022
Speelbos Bos van Bo
Dit is een UiTPAS activiteit.

Een ontspannende hobby voor natuurliefhebbers: vogels spotten, leren kennen en herkennen. Steeds meer mensen geraken in de ban van vogels. Tijdens het Grote Vogelweekend telden meer dan 73.442 mensen de vogels in hun tuin.

Met deze extra lange cursus dompelen we je een heel jaar onder in een vogelbad. Deze jaarcursus is eerder gericht op beginners, maar ook gevorderden kunnen er nog heel wat van opsteken. De cursus bestaat uit 15 theorielessen en 10 excursies waaronder 2 dagtochten. De lessen worden gegeven door een professionele lesgever van Natuurpunt CVN die ons ook begeleidt op alle excursies.

Over de lesgever

Koen Leysen is reeds 20 jaar professioneel educatief medewerker bij wat ondertussen Natuurpunt CVN heet. Zijn specialismen zijn vogels, nachtvlinders, spinnen, zoetwatervissen en weer en klimaat. Het gros van de vogelcursussen in Vlaanderen wordt door hem gegeven. Hij coördineert de vogeltrektellingen in Vlaanderen en doet zelf al sinds begin jaren negentig aan broedvogelinventarisaties. Verder is hij al jaren redactiesecretaris van Natuur.oriolus, het ornithologisch tijdschrift van Natuurpunt. Maar het liefst deelt hij zijn vogelpassie om mensen wat bij te leren over vogels.

Programma

De thema’s die aan bod komen zijn onder meer: leren kijken naar vogels, vogels in de tuin, watervogels, bosvogels, vogelzang herkennen, vogels uit de beekvallei, weidevogels, heidevogels, vogels voorbij de taalgrens, roofvogels, vogels digitaal, ganzen, uilen, vogeltrek enz. De theorielessen vinden plaats op vrijdagvoormiddag van 09u30 tot 12u30. De excursies vinden meestal plaats op vrijdag, zaterdag of zondag. Download het programma.

Inschrijven is nodig en kan op deze pagina.

Meer informatie: BC Landschap De Liereman, 014-42.99.66, bc.deliereman@natuurpunt.be 

Locatie

Speelbos Bos van Bo
Schuurhovenberg 43 , 2360 Oud-Turnhout

Prijs

  • Basistarief 220

Leeftijd

vanaf 18 tot 99 jaar

Organisatie

Bezoekerscentrum De Liereman
Schuurhovenberg 43 , 2360 Oud-Turnhout