Tentoonstelling ExPodus

 • vr 11 november 2022 tot zo 18 december 2022
Kunst- en erfgoedcentrum Hofke van Chantraine
Dit is een UiTPAS activiteit.

Gedwongen je thuisland verlaten, laat sporen na. Ongeacht de reden waarom je dat doet. Maar je neemt op je tocht ook je talenten mee. En als de kans zich voordoet, wil je die tonen aan je nieuwe leefomgeving, al is het niet altijd zo vanzelfsprekend je kunnen te bewijzen en je verhaal te doen.

Met ExPodus biedt het Hofke van Chantraine een aantal kunstenaars die vanuit de meest uiteenlopende landen een nieuw leven opbouwen in ons land, de kans hun verhaal te brengen. Voor de ene is dat een louter artistiek gegeven, de logische voortzetting van het groeien in hun discipline. Bij anderen zal het een combinatie zijn van die groei in de verwoorde verbeelding van de achtergronden en de ervaringen van hun gedwongen reis.

De deelnemers kregen de garantie dat ze tijdens ExPodus eerst en vooral hun kunst kunnen tonen. Ze behouden de vrijheid zelf te bepalen of ze de bezoeker deelgenoot maken van hun verleden. Als bezoeker krijg je zo via ExPodus niet alleen de kans kennis te maken met werken die je in ‘normale omstandigheden’ wellicht nooit te zien zou krijgen, maar ook de kans om via deze kunst de verhalen te ontdekken die tot een beter begrijpen van een gedwongen vlucht leiden.

Wanneer

Openingsuren

 • donderdag
  13:30 tot 17:00 uur
 • vrijdag
  13:30 tot 17:00 uur
 • zaterdag
  13:30 tot 17:00 uur

Locatie

Kunst- en erfgoedcentrum Hofke van Chantraine
Kerkstraat 46 , 2360 Oud-Turnhout

Prijs

 • gratis

Organisatie

Kunst- en erfgoedcentrum Hofke van Chantraine
Kerkstraat 46 , 2360 Oud-Turnhout
Website
www.hofkevanchantraine.be