EXPO Marie-Christine Haest | Wat zou ik graag de wereld zien door jouw ogen!

 • zo 19 mei 2024 tot zo 30 juni 2024
O’Café Orelia Residentie Groenhof

Omwille van renovatiewerken gaat het Kunst- en erfgoedcentrum Hofke van Chantraine uit Oud-Turnhout op zoek naar alternatieve locaties om tentoon te stellen. Met de expo van Marie Haest wijkt het Hofke uit naar het Zwaneven.

Een leeg canvas, blanco, zuiver, zo begint elke uitdaging in mijn kleurrijk avontuur naar weergave. Zoekend naar wat is geweest, in tijd en beleving, zodat ik kan teruggrijpen naar wat me ooit zo geëmotioneerd heeft dat het de moeite waard was om voor altijd te bewaren.

Fotomateriaal blijkt daarbij niet voldoende, ik wil het weergeven in mijn eigen taal met potlood, inkt, pastel, verf en penseel.

Na het heengaan van mijn ouders blijkt de emotionele erfenis groter dan verwacht, zij hadden de ervaringen van hun wereldreizen vastgelegd in imposante diareeksen en fotoalbums.

Hierin word ik terug geconfronteerd met wat mij in mijn jeugd met verwondering heeft geslagen: geschiedenis en cultuur van andere volkeren. Wat zou ik graag de wereld zien door hun ogen!

Voor mij is het een must om met dit nalatenschap iets te doen, mijn impressie weer te geven over dit geheel. De kleuren, klederdrachten, het spel van licht en donker, contrast, de vervaging en het detail, de suggestie van herinneringen en gelijktijdig het oprakelen van het exacte.

Het vastklampen aan wat ooit is geweest en verder meenemen in de tijd. De composities van hun foto’s blijven mij verbazen en bezielen me nog steeds om verder te gaan in deze ontdekking.

Locatie

O’Café Orelia Residentie Groenhof

Steenweg Op Mol 156 Oud-Turnhout

Openingsuren

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 14u tot 17u

Zaterdag & zondag van 14u tot 18u

De ingang is vooraan aan de straatkant. Via de schuifdeuren kan je binnenkomen en ons O’Café is een beetje verder aan de linkerkant.

Parking is er ruim voldoende, zowel voor auto’s als voor fietsen.

Wanneer

Openingsuren

 • zondag
  14:00 tot 17:00 uur
 • maandag
  14:00 tot 17:00 uur
 • dinsdag
  14:00 tot 17:00 uur
 • woensdag
  14:00 tot 17:00 uur
 • donderdag
  14:00 tot 17:00 uur
 • vrijdag
  14:00 tot 18:00 uur
 • zaterdag
  14:00 tot 18:00 uur

Locatie

O’Café Orelia Residentie Groenhof
Steenweg Op Mol 156 , 2360 Oud-Turnhout