Route2School

“Oefen de veiligste route naar school verschillende keren”. Dit is de belangrijkste tip die het VIAS, het kenniscentrum verkeersveiligheid, aanraadt als je kind met de fiets naar school gaat. Bekijk de digitale schoolroutekaart online.

Veiligste weg naar school

De digitale schoolroutekaart focust zowel op de routes binnen de gemeente als op de routes tussen de gemeenten. Met deze schoolroutekaart willen Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Beerse leerlingen en scholieren de meest aanbevolen route naar school aanbieden. Deze routes zijn niet altijd de kortste, maar wel de meest veilige. Bovendien lopen deze routes zoveel mogelijk via fietspaden, beveiligde kruispunten, fietsstraten of autoluwe straten.

De digitale schoolroutekaart kan steeds aangepast worden. Komen er extra fietsstraten of worden beveiligde kruispunten conflictvrij, dan worden de aanbevolen fietsroutes onmiddellijk aangepast.

Je vindt de digitale schoolroutekaart op www.route2school.be/login/ovmap/stadsregio.turnhout

Samenwerking

De digitale schoolroutekaart is het resultaat van een samenwerking van de vier gemeenten met Route2School. Route2School bevroeg leerlingen, ouders en leerkrachten om de mobiliteitsknelpunten in hun gemeente te inventariseren. Hoe komen zij naar school? Welke route nemen ze? Hoe ervaren ze hun route? Welke knelpunten komen ze onderweg tegen? Welke oplossing stellen ze voor? Met antwoorden op al die vragen gaan de gemeenten, de politie en de scholen op zoek naar een passende oplossing.

Dit project is gerealiseerd met steun van Provincie Antwerpen.