10.000 stappen

10.000 stappen: elke stap telt! Breng jouw buurt in beweging

Doe mee en stap een keer meer

Samen bouwen we aan buurten die mensen in beweging brengen. Letterlijk en figuurlijk. Daarom doet Oud-Turnhout mee aan de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’ van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s.

Zo zetten we de komende 4 jaar stap voor stap in op meer beweging in onze buurten. Ook jij kan de stap te zetten om meer te bewegen. De eerste stap begint bij jouw voordeur!

10.000 stappen wandelingen op donderdagen

Lukt het je niet om dagelijks 10.000 stappen te halen? Niet erg, elke stap telt. Zet je toch liever wat meer stappen op je teller?

Samen met Wandelclub De Korhoenstappers organiseren we wekelijks op donderdag een gratis wandeling van zo’n 5 km, goed voor ongeveer 7.000 stappen. Weer of geen weer, de wandelingen gaan steeds door. Wandel jij mee? Welkom!

Het programma van de wandelingen vind je hier.

Heb je de nieuwe stappensignalisaties al gezien in Oud-Turnhout?

Met nieuwe stappensignalisaties tonen we dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in je buurt ook extra stappen opleveren.

Bewegen kan zonder dat je er al te grote inspanningen voor moet doen. Te voet naar de bakker, je wagen wat verder parkeren,... maar ook tijdens de werkuren kan je bewegen. Telefoneer al wandelend, maak een lunchwandeling, ...

We nodigen iedereen uit om de auto eens wat verder weg te parkeren. Zo vind je een leuke verbinding tussen de parking De Djoelen en basisschool Salto. Dit zijn slechts 573 stappen.
Op verschillende locaties in Oud-Turnhout kan je stappensignalisaties in het straatbeeld zien. Meer stappen en trappen zorgt voor een betere gezondheid, minder auto’s op de baan en dus ook een veiligere omgeving, voornamelijk aan de schoolomgeving.

KrachtspOT Beweegroute Oud-Turnhout

De beweegroute is een route door Oud-Turnhout waarbij je niet enkel moet stappen maar onderweg kan je ook enkele krachtoefeningen doen. 

De beweegroute telt 5.800 stappen en leidt je naar de beweegtoestellen aan het Lokaal Dienstencentrum Eigenaard en de IPitup-beweegbank in Sportpark De Hoogt. Jong en oud komt er aan zijn trekken en voor de kinderen zijn er onderweg ook enkele uitdagingen.

Hang jij ook één van de affiches van ‘Elke stap telt!’ op?

Onze raamaffiches vertellen dan weer dat voldoende bewegen veel meer voordelen heeft dan alleen een goede gezondheid. Hang jij ook één van de affiches van ‘Elke stap telt!’ op? Zo laat je zien waarom elke stap telt voor jou of jouw buurt.
De affiches zijn gratis te verkrijgen in het gemeentehuis.


Volg ook de Facebookpagina's van gemeente Oud-Turnhout en van Gezond Leven op de voet voor leuke info en wedstrijden. Elke stap telt voor Oud-Turnhout!