10.000 stappenclash

Doe mee aan de 10.000 stappenclash

Oud-Turnhout doet mee met de 10.000 stappenclash. Van 1 tot 31 mei nemen we het op tegen andere steden en gemeenten in een wedstrijd om zoveel mogelijk stappen te zetten. Stap jij Oud-Turnhout mee naar de overwinning?

Zet je beste beentje voor!

Elke dag bewegen geeft meer energie en boost je mentaal welzijn. Al stappend bereik je dus niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel en je slaapt beter. Je kan altijd en overal stappen: neem de trap in plaats van de lift, parkeer je auto iets verder, maak een mooie wandeling tijdens de lunch, …

Als volwassene streef je best naar 10.000 stappen (8.000 voor 65-plussers) over een hele dag. Dit verbetert de gezondheid fundamenteel. Maar we mogen ons niet blind staren op dat cijfer. Want die 10.000 stappen zijn niet meteen voor iedereen haalbaar. En dat is oké, want elke stap die iemand zet is er eentje in de goede richting. Ook kleine vorderingen maken een verschil. Elke stap telt!

Hoe kan je jouw stappen registreren?

  • Stap 1: Registreer je gratis op 10000stappen.be of download de app ?10.000 stappen'.
  • Stap 2: Word lid van de de groep Oud-Turnhout. Zo tellen de stappen die jij registreert automatisch mee voor de overwinning.
  • Stap 3: Tel je stappen met een klassieke stappenteller, activity tracker of smartphone-app.
  • Stap 4: Koppel je Google Fit, iHealth, Garmin of Fitbit aan 10.000 stappen. Of geef (dagelijks) je gezette stappen handmatig in op de 10.000 stappen-website of app.
  • Stap 5: Beweeg, stap, wandel zoveel mogelijk en volg de tussenstand live op 10000stappen.be of in de app.

Doe je het liever met pen en papier? Dan kan je een stappendagboekje ophalen aan het onthaal van het gemeentehuis. Breng het na 31 mei ingevuld terug binnen. Vergeet je naam, contactgegevens er leeftijd niet te noteren.

En wie weet ... misschien val je in de prijzen!

Meer info

10000stappen.gezondleven.be

Gepubliceerd op woensdag 3 apr 2024 om 12:20