Vaccinatie in ELZ Kempenland

vaccinatie_info (grote weergave)

De 10 gemeenten van Eerstelijnszone Kempenland (Turnhout, Oud-Turnhout, Vosselaar, Beerse, Arendonk, Merksplas, Rijkevorsel, Hoogstraten, Baarle-Hertog en Ravels) zijn volop bezig met de vaccinatiecampagne in de vaccinatiecentra in Turnhout en in Weelde.

Inwoners van Oud-Turnhout kunnen hun inenting gaan halen in de tentenconstructie op de Open Manufacturing Campus op de Jenisite (de oude Philips-site) in de Zierenbosstraat te Turnhout.

Informatiefolder

Bij 'downloads' onderaan vind je een informatiefolder over de vaccinaties in ELZ Kempenland en een mobiliteitsfiche. Deze folder werd ook verspreid in alle brievenbussen van Oud-Turnhout.

Waar vind je informatie over vaccinaties in onze regio?

  • Alle info vind je op de website www.elzkempenland.be. Veelgestelde vragen vind je hier. Deze lijst wordt voortdurend bijgewerkt.

  • Vind je jouw antwoord niet op de website of heb je specifieke niet-medische vragen, kan je het callcenter van ELZ Kempenland contacteren via 014 39 56 56 of helpdesk@vaccinatiekempenland.be. Het callcenter is alle werkdagen bereikbaar van 9 tot 17 uur.

  • Heb je medische vragen? Neem dan contact op met je huisarts. Die kent je medische toestand en bekijkt samen met jou of je al dan niet een vaccin kan krijgen.

Hoe geraak ik in het vaccinatiecentrum?

Het vaccinatiecentrum in Turnhout is zowel met de fiets als met de auto vlot bereikbaar. Er zijn zowel voor auto’s als voor fietsers voldoende parkeerplaatsen voorzien. Neem je liever de bus? Ook dat is mogelijk.

In de mobiliteitsfiche onderaan bij 'downloads' vind je alle nodige info.

 

FILM: Jouw bezoek aan het vaccinatiecentrum

Ben je benieuwd wat er jou te wachten staat in het vaccinatiecentrum?
Bekijk hieronder het overzichtelijke filmpje van Eerstelijnszone Kempenland. Stap voor stap ontdek je hoe jouw bezoek aan het vaccinatiecentrum in Turnhout verloopt. Zo weet je wat er komt en kan je met een gerust hart vertrekken.

 

06/04/2021

ELZ Kempenland houdt vast aan eigen reservelijst voor de vaccinatiecentra

Vanaf vandaag is het mogelijk om in te schrijven op de reservelijst via het onlineplatform QVAX. Eerstelijnszone Kempenland geeft echter de voorkeur aan haar eigen, reeds bestaande reservelijst. Hierop registreerden zich ondertussen al een 13 000-tal inwoners van onze regio.

Alle 18-plussers kunnen zich inschrijven op de reservelijst. Meer info over de reservelijst vind je hieronder.

Heb je je toch al ingeschreven op de lijst van Qvax? Geen probleem, deze lijst houden we ook mee in de gaten zodat we niemand over het hoofd zien.

 

22/03/2021

ELZ Kempenland legt reservelijsten aan voor de vaccinatiecentra

Uitnodigingen voor vaccinaties worden verstuurd naargelang er vaccins beschikbaar zijn. Maar er zijn altijd mensen die annuleren of niet komen opdagen, daarom leggen de centra reservelijsten aan.

Iedereen kan zich inschrijven, maar er is wel één belangrijke voorwaarde: bij een oproep moet je meteen naar het vaccinatiecentrum vertrekken. Binnen het uur moet je je daar kunnen aanmelden. Reageer je twee keer niet op een oproep, dan word je geschrapt van de lijst.

Inschrijven via formulier

Inschrijven op de reservelijst kan via dit formulier: inschrijven op reservelijst

Volgorde reservelijst

Ook binnen de reservelijst respecteren we de rangorde die in de vaccinatiecampagne geldt en die gebaseerd is op leeftijd en prioritaire groepen. De reservelijst wordt dagelijks herschikt zodat steeds de rangorde gerespecteerd wordt die in de hele vaccinatiecampagne geldt.

Eerst komen dus de hoogrisicopatiënten ouder dan 45 jaar aan bod. Deze kunnen enkel aangemeld worden door huisartsen. In tweede orde komen de gewone burgers aan bod die gerangschikt worden volgens leeftijd. Indien er op het einde van de dag nog enkele vaccins overblijven, worden prioritaire beroepsgroepen gecontacteerd.

Een inschrijving op de reservelijst biedt dus geen garantie dat je ook effectief eerder gevaccineerd zal kunnen worden.

 

Meer info

 

Praktisch

Noodplanning

Dorp 31
2360 Oud-Turnhout 

tel.014 46 22 24 - GSM: 0486 28 18 75
noodplanning@oud-turnhout.be

Openingstijden

maandag: 8.30 tot 12 uur
dinsdag: 8.30 tot 12 uur
17.30 tot 19.30 uur
woensdag: 8.30 tot 12 uur
donderdag: 8.30 tot 12 uur
vrijdag: 8.30 tot 12 uur