Thuiszorgdiensten

OCMWlogo2 (grote weergave)

Dienst thuisbezorgde warme maaltijden

Deze dienst is bedoeld voor bejaarden, mindervaliden of zieken, die niet meer in staat zijn een warme maaltijd te bereiden, omwille van hun leeftijd of gezondheidsproblemen. Er wordt een maaltijd aan huis bezorgd met soep, een hoofdgerecht en een nagerecht.

Op voorlegging van een geneeskundig attest zijn dieetmaaltijden of aangepaste maaltijden mogelijk. De maaltijden zijn verpakt in warmhoudende verpakkingen.  

Het OCMW brengt de maaltijd aan huis, elke werkdag tussen 10.00 en 12.30 uur. Op zaterdag, zondag en wettelijke feestdagen worden er geen maaltijden bedeeld. De prijs per maaltijd is afhankelijk van het inkomen en wordt jaarlijks herzien. Op het einde van elke maand wordt de rekening opgemaakt.  

 

Poetsdienst

Bedoeling is om hulp te verlenen aan een bejaarde, zieke of gehandicapte die het wekelijks onderhoud van de woning niet meer zelfstandig aankan, geen andere hulp nodig heeft en die omwille van beperkte financiële middelen geen beroep kan doen op een private poetsdienst.

De prijs wordt berekend aan de hand van het inkomen en wordt jaarlijks herzien. 

De poetsvrouw is een OCMW-personeelslid. Ze houdt zich aan de werkinhoud, diensturen, veiligheids- en hygiënevoorschriften en is gebonden aan het beroepsgeheim.

Poetproducten en poetsmateriaal worden door de cliënt ter beschikking gesteld.

 

Personenalarmsysteem

Vele bejaarde en/of gehandicapte personen willen in hun vertrouwde omgeving zelfstandig blijven wonen. Toch is er vaak de angst dat er iets kan gebeuren op momenten dat niemand in de buurt is.

Het personenalarmsysteem bestaat uit een zendertje en een automatische alarmkiezer. De gebruiker draagt het zendertje om de hals. In geval van nood volstaat een druk op een knop om de hulpverlening op gang te brengen, zelfs als het telefoontoestel niet meer kan bereikt worden. De telefoon kiest automatisch het nummer van de hulpverleningscentrale. De oproep wordt 24 uur op 24 uur beantwoord.

Praktisch

Thuisdienst OCMW

Dorp 31
2360 Oud-Turnhout

tel.+32 (0)14 46 22 66
socialedienst@oud-turnhout.be

Openingstijden

maandag: 8.30 u. tot 12.00 u.
dinsdag: 8.30 u. tot 12.00 u.
17.30 u. tot 19.30 u.
woensdag: 8.30 u. tot 12.00 u.
donderdag: 8.30 u. tot 12.00 u.
vrijdag: 8.30 u. tot 12.00 u.