Dienstverlening op afspraak

Sluiten

Belangrijke info

Speelpleinwerking Zweepes Ven in de zomer

speelplein.jpg (grote weergave)
 

De coronamaatregelen zorgen ervoor dat we onze speelpleinwerking deze zomer anders dan anders moeten aanpakken.

We doen ons best om er een zorgeloze en fijne zomer van te maken!

 

Hoe wordt de speelpleinwerking georganiseerd deze zomer?

Deze zomer werken we nauw samen met onze buitenschoolse opvang van Ferm, Stekelbees en verdelen de kinderen op in 4 bubbels:

 • Kinderen van 2016 - 2015 zitten in de gele bubbel. Deze groep zit op Stekelbees, samen met de kleuters van de buitenschoolse opvang. 
 • Voor de kinderen van 2014 - 2009 voorzien we 2 bubbels: de groene en de rode bubbel. Beide bubbels zitten op het JC Zweepes Ven.
  Je schrijft broers en zussen van deze leeftijdscategorie in dezelfde bubbel in en je kan best op voorrand afspreken met vriendjes/buren/familie in welke bubbel je jouw kind(eren) zal inschrijven.
  Kinderen die in eenzelfde bubbel zitten, mogen ongedwongen samen spelen, maar kinderen van verschillende bubbels mogen niet samen spelen.
 • De tieners van 2008 - 2005 zitten in de school en de sporthal van het Zwaneven (behalve tijdens de laatste week van augustus, dan verhuizen zij naar sportpark De Hoogt). Zij vormen samen de blauwe bubbel. 

Elke bubbel krijgt wekelijks een ‘eigen’ hoofdmonitor en monitoren. In elke bubbel zijn er 50 plaatsen: 5 (hoofd)monitoren en 45 kinderen. Binnen eenzelfde week kunnen we geen extra kinderen toelaten of wisselen.

Dat betekent dat wanneer kind A maar 1 dag zou komen, zijn/haar plaatsje de rest van de week leeg blijft omdat niemand anders die plaats in de bubbel mag innemen.

 

Update 18/06/2020 - aanpassing blauwe bubbel 

Om alle speelpleinplaatsen zo goed mogelijk te benutten, werd ervoor gekozen om de blauwe bubbel van onze speelpleinwerking te ontdubbelen. Deze bubbel wordt opgesplitst in een lichtblauwe en een donkerblauwe groep. Samen blijven zij de blauwe bubbel (45 kinderen en 5 (hoofd)monitoren), maar zij spelen meestal in 2 aparte groepen. 

 • De donkerblauwe groep zijn onze tieners. We reserveren 20 plaatsen voor kinderen die geboren zijn in 2005 - 2008. Deze inschrijvingen lopen momenteel en er is hiervoor nog plaats. Uit ondervinding weten we dat tieners vaak last minute inschrijven en dit willen we voor deze leeftijdsgroep zo behouden.
 • Voor kinderen geboren in 2009 - 2011 maken we een extra lichtblauwe groep. Zo creëren we 25 plaatsen extra. De inschrijvingen voor deze extra groep starten maandag 22 juni om 17.30 uur via reservaties.oud-turnhout.be

Voor kinderen van 2012 - 2017 blijft het aantal plaatsen zoals voordien. Indien er kinderen van de rode/groene bubbel willen overgaan naar de blauwe bubbel, is het mogelijk dat er bij de rode/groene bubbel een plaats vrijkomt. We hebben geen mogelijkheid om met een wachtlijst  te werken, maar je kan als ouder wel regelmatig in ons reservatieprogramma gaan kijken of er een plaats is vrijgekomen in een bepaalde groep en zo je kind alsnog inschrijven.

Praktisch

 • lichtblauwe bubbel: geboortejaren 2009 - 2011
 • donkerblauwe bubbel: geboortejaren 2005 - 2008

Locatie

 • 6 - 10 juli en 3 - 21 augustus: School Zwaneven, Steenweg op Mol 157
 • 24 - 28 augustus: Sportpark de Hoogt, De Hoogt 20
 • Let op: voor de blauwe bubbel start de vooropvang om 8 uur en is er naopvang tot 17 uur.
 

Inschrijven voor de speelpleinwerking

Gewijzigde afspraken voor inschrijvingen !

Om te garanderen dat zoveel mogelijk plaatsen in onze bubbels worden benut, gelden er daarom deze zomer andere afspraken voor de inschrijvingen en planning. Hou bij de planning van de zomervakantie rekening met volgende wijzigingen:

 • Je schrijft steeds in per volledige dag, halve dagen zijn niet mogelijk om organisatorische en veiligheidsredenen. Je kind is dus ook de hele dag aanwezig op het speelplein, afhalen voor en terugbrengen na de middagpauze is niet mogelijk
 • Je schrijft in voor minstens 3 volledige dagen per week
 • Verder raden we aan om te vermijden dat jouw kind gedurende een week in meer dan 1 bubbel terecht komt. Maak bijvoorbeeld geen combinatie van speelpleinwerking en dansles in één en dezelfde week.

BELANGRIJK: De speelpleinwerking start pas op maandag 6 juli in plaats van donderdag 2 juli.

In de laatste week van juni zijn de kinderen, of toch een deel ervan, nog op school. Het advies is om in eenzelfde week de kinderen niet in een tweede bubbel binnen te brengen en daarom te wachten tot 6 juli. In juli is er dus maar 1 week speelpleinwerking. In augustus is er de ganse maand speelpleinwerking.

Hoe schrijf je in?

De inschrijvingen zien er door de reorganisatie anders uit dan vorig jaar:

 • Alle medische fiches moeten goedgekeurd worden door jullie, alvorens te kunnen inschrijven. Je vindt ze terug in je profiel, bij elk gezinslid, onder het tabblad 'medische fiche'.
 • Voor de inschrijvingen zelf selecteer je eerst de week/weken waarvoor je jouw kind(eren) wenst in te schrijven. Voor kinderen van 2014 - 2008 kan je elke week kiezen tussen de groene en rode bubbel. Er is inhoudelijk geen verschil tussen de groene en rode groep. 
 • In de volgende pagina kan je per week/of ineens voor alle weken samen de juiste dagen aanduiden (je kiest per dag voor 'ja' of 'nee'). Je vinkt minstens 3 dagen aan per week. Op basis van het aantal dagen die je selecteert, wordt de juiste prijs berekend. Op het einde zie je dus pas de juiste prijs verschijnen
 • Kinderen die in de gele bubbel worden ingeschreven (2017 - 2015), zitten deze zomer op Stekelbees (Ferm). Hiervoor moet je op dit moment nog niet betalen. Je zal zien dat de prijs momenteel op 0 euro staat. We hanteren dezelfde prijzen, maar de facturatie volgt achteraf vanuit Stekelbees zelf.  
 • Er is momenteel geen koppeling voor kinderen met een UiTPAS met kansentarief. Indien je een geldige UiTPAS hebt, kan je de inschrijving al in orde brengen, maar wacht je met de betaling. Stuur mij even een mailtje: stien.aerts@oud-turnhout.be, zodat ik de prijs handmatig juist kan zetten, alvorens je betaalt. 
 

Jeugdkampen tijdens de zomervakantie

Tijdens de zomer zijn er extra vakantiewerkingen voor kinderen van 2,5 tot 18 jaar in Oud-Turnhout. Meer info: hier.
 

Praktisch

Jeugddienst

Dorp 31
2360 Oud-Turnhout

tel.+32 (0)14 46 22 35
jeugd@oud-turnhout.be

Openingstijden

Tip: maak vooraf een afspraak zodat je zeker bent dat de jeugdconsultent aanwezig is.

maandag: 8.30 tot 12 uur
dinsdag: 8.30 tot 12 uur
17.30 tot 19.30 uur
woensdag: 8.30 tot 12 uur
donderdag: 8.30 tot 12 uur
vrijdag: 8.30 tot 12 uur