Speelpleinwerking Zweepes Ven in juli en augustus

speelplein.jpg (grote weergave)

De coronamaatregelen zorgen ervoor dat we ook deze zomer onze speelpleinwerking op een aangepaste manier moeten organiseren.

Doelgroep

Onze gemeentelijke speelpleinwerking is deze zomer toegankelijk voor kinderen die geboren zijn in 2015 tot en met jongeren van 2006.

Kleuters die geboren zijn in 2018, 2017, 2016 zijn deze zomer enkel welkom op de buitenschoolse opvang Stekelbees (Ferm). Inschrijven voor de buitenschoolse opvang gebeurt rechtstreeks via Stekelbees (contactgegevens vind je onderaan op deze pagina).

Kinderen van geboortejaar 2015 hebben de keuze tussen Stekelbees en speelpleinwerking Zweepes Ven. Tijdens de sluitingsperiode van Stekelbees (19/7 – 30/7) zijn kleuters van geboortejaren 2017 en 2016 welkom op onze speelpleinwerking.

Openingsperiode

De gemeentelijke speelpleinwerking is geopend op weekdagen van 1 juli tot en met 30 augustus (met uitzondering van 21 juli).

Een dag op het speelplein

7.30 - 9 uur vooropvang je kan je kind brengen tussen deze uren
 9 - 16 uur speelpleinwerking ’s middags thuis gaan eten is deze zomer niet toegestaan
16 - 17.30 uur na-opvang je kan je kind komen ophalen tussen deze uren
 
Tieners van de blauwe bubbel komen aan tussen 8 en 9 uur en worden terug opgehaald (of mogen mits toestemming van de ouders zelf vertrekken) tussen 16 en 16.30 uur.

Deelnameprijs speelpleinwerking

 • kinderen die in Oud-Turnhout wonen: 8 euro per dag
 • kinderen die niet in Oud-Turnhout wonen: 12 euro per dag
 • kinderen met een UiTPAS met kansentarief: 1,6 euro per dag (ongeacht woonplaats)

Begeleiding, verzekering, materiaal, tussendoortjes en een drankje tijdens de middagpauze zijn inbegrepen. Kinderen brengen zelf een lunchpakket en een drinkbus met water mee. 

Registreren, inschrijven en betalen

Registreren, inschrijven en betalen voor de gemeentelijke speelpleinwerking kan enkel online via reservaties.oud-turnhout.be

Om je kind(eren) voor de eerste keer te kunnen inschrijven, moet je een gezinsprofiel aanmaken. Dit doe je online via reservaties.oud-turnhout.be (de handleiding vind je onderaan op deze pagina).

Alle medische fiches moeten jaarlijks goedgekeurd worden, alvorens je kan inschrijven. Dit breng je best in orde voor de inschrijvingen van start gaan.

Annuleren

Annuleren doe je steeds per mail, via jeugd@oud-turnhout.be.

Je vermeldt daarbij per kind: naam en voornaam + dag(en) die je wenst te annuleren.

Tot 3 werkdagen vooraf kunnen betaalde inschrijvingen geldig geannuleerd worden. Je betaalt per geldige annulering steeds een annuleringskost van 20%, ongeacht het aantal dagen (uitgezonderd bij ziekte of heirkracht). De overige 80% wordt na de zomer teruggestort. Om het tegoed te kunnen ontvangen, moet jouw rekeningnummer ingevuld zijn in jouw online gezinsprofiel.

Coronamaatregelen

We werken deze zomer met weekbubbels van telkens max. 50 kinderen.

Omdat het plaatsje van jouw kind de ganse week voor hem/haar voorbehouden blijft, moet je minimum 3 dagen per week inschrijven. Je kan enkel inschrijven voor een hele dag (’s middags thuis gaan eten kan dus niet). Voor donderdag 1 en vrijdag 2 juli vragen we om enkel in te schrijven wanneer jouw kind beide dagen aanwezig zal zijn. Op maandag 30 augustus is het de laatste speelpleindag van de zomer. 

We voorzien wekelijks 4 bubbels:

  • een gele bubbel voor kleuters, georganiseerd door Stekelbees
  • een rode en een groene bubbel voor kinderen van de lagere school
  • een blauwe bubbel voor tieners
  • tijdens het bouwverlof voorzien we wekelijks 1 paarse bubbel (deze wordt opgesplitst in een aantal leeftijdsgroepen, afhankelijk van de inschrijvingen)

Kleuters kunnen deze zomer enkel bij Stekelbees (de buitenschoolse opvang van Ferm) terecht. Tijdens de sluitingsperiode van Stekelbees (19/7 - 30/7) zijn kleuters van 2017 en 2016 wel welkom op onze speelpleinwerking.

Op het Jeugdcentrum Zweepes Ven voorzien we een rode en een groene bubbel, beiden voor kinderen van geboortejaren 2015 – 2010. Tieners vanaf 2010 kunnen zich (ook) inschrijven voor de blauwe bubbel (geboortejaren 2010 – 2006). De locatie van deze blauwe bubbel zal binnenkort gecommuniceerd worden. De paarse bubbel (tijdens het bouwverlof) zal op het JC Zweepes Ven doorgaan.

We doen ons uiterste best om er weer een fantastische zomer van te maken, ondanks alle richtlijnen en veiligheidsmaatregelen.

  • Kijk elke week goed na in welke bubbel jouw kind is ingeschreven! Op het JC Zweepes Ven worden de rode en de groene groep al aan de poort van elkaar gescheiden, dus zorg dat je op voorhand weet bij welke groep je jouw kind ’s morgens moet aanmelden.
  • Je mag als ouder spijtig genoeg niet binnen in onze gebouwen. Je kan als ouder afscheid nemen aan de fietsenparking. We verzamelen daar ’s avonds opnieuw.
  • Binnen de poorten van het JC Zweepes Ven geldt een parkeerverbod voor auto’s.
  • Ouders dragen steeds een mondmasker.
  • Breng je kind enkel wanneer hij/zij gezond is. We meten ’s morgens en ’s middags de temperatuur van je kind. Wanneer de temperatuur boven de 37.5° is, moet hij/zij naar huis.
  • In de voormiddag krijgen kinderen een koek, in de namiddag een stuk fruit en ’s middags een beker drinken. Doorheen de dag gebruiken alle kinderen hun eigen drinkbus met water. Zorg ervoor dat de naam van je kind duidelijk op de drinkbus staat. Kinderen kunnen hun drinkbus opnieuw vullen op het speelplein.
  • Indien jouw kind een voedselallergie heeft, zorg je voor eigen tussendoortjes.
  • Smeer je kind bij mooi weer ’s morgens al goed in met zonnecrème
  • Wij spelen zoveel mogelijk buiten, dus zorg voor speelkledij, aangepast aan het weer
  • We blijven deze zomer zoveel mogelijk op onze locatie. Indien we toch op uitstap gaan, communiceren we dit per mail.

Start inschrijvingen

Speelpleinwerking

 • vanaf dinsdag 25 mei om 17.30 uur voor kinderen die in Oud-Turnhout wonen of naar school gaan
 • vanaf dinsdag 8 juni om 17.30 uur voor kinderen die niet in Oud-Turnhout wonen en ook niet in Oud-Turnhout naar school gaan

Inschrijven voor de speelpleinwerking kan enkel online via https://reservaties.oud-turnhout.be/.

 • Om te kunnen inschrijven voor de speelpleinwerking, maak je eerst een familieprofiel aan en/of keur je de medische fiches van jouw kind(eren) (opnieuw) goed. Doe dit best voor 25 mei, zodat je profiel in orde is bij de start van de inschrijvingen. Je vindt de medische fiches terug in je profiel, bij elk gezinslid, onder het tabblad 'medische fiche'.
 • Wanneer je profiel in orde is, kan je inschrijven voor de gewenste activiteiten.
 • Voor kinderen van 2015 - 2010 kan je elke week kiezen tussen de groene en rode bubbel. Er is inhoudelijk geen verschil tussen de groene en rode groep. We vragen wel om broers, zussen en eventuele vriendjes in te schrijven in dezelfde bubbel (indien de geboortejaren dit toelaten). Spreek dus op voorhand af met eventuele vriendjes of familie of jullie de kinderen in de rode of groene bubbel zullen inschrijven.
 • Voor de inschrijvingen zelf selecteer je eerst de week/weken waarvoor je jouw kind(eren) wenst in te schrijven. In een volgende pagina kan je per week/of ineens voor alle weken samen de juiste dagen aanvinken (je kiest per dag voor 'ja' of 'nee'). Je vinkt minstens 3 dagen aan per week. Op basis van het aantal dagen die je selecteert, wordt de juiste prijs berekend. Op het einde zie je dus pas de juiste prijs verschijnen. Voor 1 + 2 juli en voor 30 augustus is er een vaste prijs en moet je geen dagen aanvinken.
 • Er is momenteel geen koppeling voor kinderen met een UiTPAS met kansentarief. Indien je een geldige UiTPAS hebt, kan je de inschrijving al in orde brengen, maar wacht je met de betaling. Stuur even een mailtje naar jeugd@oud-turnhout.be, zodat we de prijs handmatig in orde kunnen brengen, alvorens je betaalt. 

Stekelbees

Inschrijvingen starten op dinsdag 25 mei om 17.30 uur via Ferm.

Algemene info

Praktisch

Jeugddienst

Dorp 31
2360 Oud-Turnhout

tel.+32 (0)14 46 22 35
jeugd@oud-turnhout.be

Openingstijden

Tip: maak vooraf een afspraak zodat je zeker bent dat de jeugdconsultent aanwezig is.

maandag: 8.30 tot 12 uur
dinsdag: 8.30 tot 12 uur
17.30 tot 19.30 uur
woensdag: 8.30 tot 12 uur
donderdag: 8.30 tot 12 uur
vrijdag: 8.30 tot 12 uur