Kerstmarkt met Jinglerun op zaterdag 15 december

jinglerun-1 (grote weergave)

Kerstmarkt van 15 tot 22 uur

Bij de start van de winter wordt ieder jaar het Dorpsplein van Oud-Turnhout omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt. De sfeervolle aankleding, de geur van het kerstgroen, de kleurige verlichting en de blije mensen zorgen voor een plezierige sfeer. Je kan er genieten van een glas glühwein, een fruitjenevertje of een tas warme chocomelk. Bij de kerstkraampjes kan je zoeken naar een leuk geschenkje of iets om te smullen. Ideaal om in kerststemming te komen.

Optredens tijdens de kerstmarkt: Zangkoor Capriccio (om 16 uur) en Koninklijke Fanfare De Burgerzonen (om 18 uur).

Bij (te) slecht weer vindt de kerstmarkt plaats in gemeentelijke basisschool Salto, ingang Van der Bekenlaan, vlakbij het Dorpsplein.

Alle opbrengsten gaan naar diverse goede doelen: Artsen Zonder Grenzen, Biograav, Bond Zonder Naam, Choc D’Anvers, Duchenne for Life, Heemkundekring Corsendonca, Imani Belgium vzw, Move for Parkinson, Muco for Life, Oxfam Wereldwinkel, Ouders voor Inclusie, Pompoenerie, vzw SAmen, Poezenhuisje, Poezemoeders, Het Vierkant Wieltje, VIBO De Brem, Welzijnszorg. 

Jinglerun om 19 uur

Tijdens de kerstmarkt wordt een ludieke kerstmannenloop georganiseerd langs en door historische en bekende Oud-Turnhoutse gebouwen. Vertrek en aankomst op het Dorpsplein.

Het is geen wedstrijd, maar een loop in de kerstsfeer met gezellige kerstverlichting. De afstand is beperkt tot 5 km. Ook toegankelijk voor rolstoelatleten.

Praktisch

Datum van het bericht: donderdag 29 november 2018
Nieuwsoverzicht