Lancering stadsregionale fietstocht ‘Fair trade Ecocyclo’ op zondag 16 september

Fietsen en onderweg halt houden bij enkele eerlijke inspiratiepunten om een heerlijk proevertje te nemen. De Fair Trade Ecocyclo is een fietstocht die je leidt naar locaties in Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar met een link naar fairtrade en lokale, duurzame voeding.

Sommige plekken werden gekozen omdat je er producten kan aankopen of proeven, andere zetten dan weer aan om actie te ondernemen of jouw kennis te vergroten. Kortom, tijdens deze fietstocht kan je ervaren dat fair trade en duurzaamheid geen loze begrippen zijn in deze vier gemeenten.

Je fietst de tocht aan de hand van een brochure en grotendeels via de fietsknooppunten. Alle stopplaatsen, route en andere praktische informatie vind je in de Fair Trade Ecocyclo-brochure.

Lancering op het Dorpsplein

Bij de lancering van de Fair Trade Ecocyclo op zondag 16 september staat er een onthaalstand op het Dorpsplein van 11 tot 14 uur. Daar kan je de fietsbrochure kopen voor 1 euro. Je krijgt bovendien een gratis boodschappentas met fairtradeproducten en lokaal lekkers! Nadien is de brochure te koop in het Infokantoor Toerisme, Kerkstraat 46.

De Fair Trade Ecocyclo kwam tot stand in samenwerking met de gemeenten Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar en Provincie Antwerpen.

Info

Dienst duurzaamheid - 014 46 22 25 - duurzaamheid@oud-turnhout.be

Datum van het bericht: maandag 10 september 2018
Nieuwsoverzicht