'vaART': kunstzinnig fietstraject langs het kanaal Dessel - Turnhout - Schoten

Fietsen langs de vaART (grote weergave)

150 jaar Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten levert talloze straffe verhalen op. Zoals het harde labeur van de kanaalgravers (met de hand!), het relaas van de woelige oorlogsjaren, inclusief loopgraven, bunkers en noodbruggen, ... Een kunstzinnig fietstraject visualiseert nu de verhalen uit 150 jaar kanaal.

Kunstzinnig fietstraject

Van muurschilderingen tot een XL postkaart uit de oude doos: op een tiental locaties (o.a. aan Jachthaven het Gevaer aan het Geleg) langs het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten visualiseren kunstzinnige voorwerpen voortaan het verhaal van 150 jaar kanaal.

Een initiatief van de gemeenten Arendonk, Beerse, Brecht, Dessel, Oud-Turnhout, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Schoten en Turnhout, Erfgoed Noorderkempen en Toerisme Provincie Antwerpen.

Praktisch 

Het traject van vaART loopt langsheen het kanaal Dessel - Turnhout - Schoten en volgt het fietsknooppuntennetwerk. De afstand enkel is 63 km. Je verkent de volledige route, pikt onderweg aan of verbindt via de knooppunten de locaties van jouw keuze.

De flyer met het overzicht van alle locaties van vaART is verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren van vermelde gemeenten. Gratis download en info over het fietsknooppuntennetwerk en extra fietstips op www.kempen.be.

Benieuwd naar alle verhalen en uniek beeldmateriaal? Download de route ‘vaART’ via de gratis app izi.travel.

Info

Infokantoor Toerisme, Kerkstraat 46 - 014 47 94 94 - toerisme@oud-turnhout.be

Datum van het bericht: donderdag 05 juli 2018
Nieuwsoverzicht