Vanaf 1 juli om 18 uur: Landschap De Liereman gesloten voor het publiek wegens brandgevaar

Liereman (grote weergave)

Om gevaar voor bezoekers te voorkomen, werd besloten Landschap De Liereman vanaf zondag 1 juli om 18 uur tot nader bericht af te sluiten voor het publiek wegens brandgevaar - CODE ROOD.

In de praktijk betekent dit:
  • alle wandelwegen worden afgesloten
  • ook het mountainbikeparcours is gesloten voor het publiek.

De betrokken toegangswegen worden afgesloten met nadarhekken, waarop het politiebevel werd aangebracht. Wij vragen met aandrang om deze maatregel stipt na te leven. 

De weervoorspellingen worden nauwkeurig in het oog gehouden en wij bezorgen u elke wijziging in de situatie. 

 

Risicofase ROOD: Extreem hoog gevaar

Door de aanhoudende droogte geldt momenteel de risicofase rood voor de brandgevoelige gebieden in de provincie Antwerpen: www.natuurenbos.be/waarschuwingen

Brandfase rood duidt op extreem hoog gevaar. Om veiligheidsredenen wordt de toegang tot het gebied afgeraden.Het is extreem droog en brandgevaarlijk in de natuurgebieden. Beheerders en brandweer zijn zeer waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer altijd uit met groot materieel. Er wordt extra materieel en mankracht ingezet. De brandtorens worden overdag bemand.

Meer informatie over de verschillende  risicofases en de bijbehorende kleurcodes vindt u op de website van het Agentschap Natuur en Bos.

 

Info

Gert Van Echelpoel, ambtenaar noodplanning
0472 08 64 72
gert.vanechelpoel@oud-turnhout.be

 

Datum van het bericht: zondag 01 juli 2018
Nieuwsoverzicht