Platform 'Stadsregio in cijfers'

Stadsregio in Cijfers (grote weergave)

Gemeente Oud-Turnhout maakt deel uit van Stadsregio Turnhout, samen met Beerse, Turnhout en Vosselaar. Samen lanceren ze het platform 'Stadsregio in cijfers', een platform voor omgevingsinformatie.

Een schat aan informatie 

Naast wonen, mobiliteit en zorg is 'Stadsregio in Cijfers' één van de resultaten van deze samenwerking in de Stadsregio. Via de online tool kan iedereen op een heel gemakkelijke manier interessante data over allerhande levensdomeinen in Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar opvragen, analyseren, verspreiden en presenteren.

'Stadsregio in Cijfers' is een laagdrempelig, gebruiksvriendelijk en visueel aantrekkelijk platform voor omgevingsinformatie. Wie dieper in de cijfers wil duiken, vindt rechtstreeks de weg naar tal van databanken. Je kan bovendien gegevens uit verschillende buurten in de stadsregio met elkaar vergelijken. Je kan immers zelf je cijfers samenstellen, statistieken en kaarten genereren. Dit maakt dat 'Stadsregio in Cijfers' voor tal van doelgroepen een waardevol instrument is.

Enkele voorbeelden

  • Je hebt interesse om te starten als onthaalouder. Je kan via de online tool opzoeken hoeveel baby’s en peuters in een bepaalde omgeving wonen.
  • Je bent als bedrijfsleider op zoek naar een geschikte locatie: je kan opzoeken wie er in onze regio woont,  hoe goed de regio scoort op economisch vlak en wat de troeven zijn voor werknemers om er te komen wonen.
  • Je zoekt een woning en wil graag weten welke voorzieningen er zijn en in welke omgeving die te vinden zijn? Zijn er bv. omgevingen waar meer gezinnen met kinderen wonen?
  • Studenten van lagere school tot hoger onderwijs kunnen op zoek gaan naar cijfers voor een uitgebreide omgevingsanalyse.
  • ...

'Stadsregio in Cijfers' is het resultaat van een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar. Het is de eerste keer dat Kempense gemeenten op deze manier data ontsluiten.

Wil je een kijkje nemen?

Surf naar stadsregioturnhout.incijfers.be

Datum van het bericht: vrijdag 09 maart 2018
Nieuwsoverzicht