Hondenpoep op de stoep? Strontvervelend!

hondenpoep Tramwissel (grote weergave)

Wist u dat er in België ongeveer 1,2 miljoen honden leven, die dagelijks 340.000 kg hondenpoep produceren? Hondenpoep op het voetpad of in het gras zorgt voor ergernissen. Het politiereglement is duidelijk: elke hondeneigenaar is verplicht om de hondenpoep van zijn hond onmiddellijk op te ruimen.

Een zakje, anders boete mogelijk

Overlast van hondenpoep kan beperkt of zelfs vermeden worden. In onze gemeente is het verplicht om een zakje mee te nemen tijdens de wandeling met uw hond(en). U dient het hoopje van uw hond op te ruimen en te deponeren in een vuilbak van de gemeente, of beter nog, bij uw eigen huisvuil. Zo zorgt u mee voor een aangename en nette gemeente.

Het gemeentelijk politiereglement laat toe GAS-boetes voor te schrijven indien niet kan worden aangetoond dat u tijdens de wandeling in het bezit bent van zo’n zakje. Deze GAS-boete kan oplopen tot 350 euro. De politie zal wandelaars die met hun hond op stap zijn, aanspreken en vragen of ze een zakje bij zich hebben.

Pleintjes zijn geen hondentoilet

Sommige (gras)pleintjes in Oud-Turnhout lijken soms een hondentoilet. Als elke hondendrol een vlaggetje krijgt, wordt het duidelijk hoe groot het probleem is.

De foto hiernaast van het grasplein in de Tramwissel bewijst dit spijtig genoeg.

Hopelijk kunnen de vlaggetjes uit het straatbeeld verdwijnen en doet elke hondeneigenaar wat er verwacht wordt: hou stoepen en graspleinen vrij van hondenpoep.

 

Info

Datum van het bericht: woensdag 31 januari 2018
Nieuwsoverzicht