Een gratis, gele papiercontainer voor ieder gezin dit najaar

gele papiercontainer (grote weergave)

Papier en karton buitenzetten kan binnenkort gemakkelijker. Dit najaar krijgt ieder gezin in onze gemeente een gratis, gele papiercontainer. De container is gratis, net zoals de ophaling van het papier en karton.

Ondertussen heeft u een gepersonaliseerde brief en infofolder over uw papiercontainer ontvangen. Tot 9 november kunt u reageren indien u iets aan het voorstel wilt veranderen. Bel dan naar 0800 97 687.

Gele papiercontainer

Standaard ontvangt ieder gezin een container van 240 liter. Deze heeft 2 keer het volume van een gewone gft-container. De papiercontainer is groot genoeg om papier en karton van een hele maand in te verzamelen. Voor bewoners van appartementen, studio’s en rijhuizen zijn er ook kleine containers van 40 liter beschikbaar. Maar ook verenigingen en handelaren kunnen gratis een papiercontainer vragen van 240 of 1.000 liter.

Levering en gebruik papiercontainer

Van 27 november tot en met 1 december worden de gele containers in Oud-Turnhout aan huis geleverd. Over de juiste datum van levering ontvangt u nog een brief. U moet niet thuis zijn voor de levering. Uw persoonlijke papiercontainer is te herkennen aan uw adres op de adressticker op de zijkant.

U mag uw nieuwe container onmiddellijk gebruiken. Bij de papierophaling op 15 december kunt u uw papier al aanbieden in deze container.

Niets dan voordelen

De container heeft een deksel zodat papier en karton voortaan ook buiten kan gestockeerd worden. Zo blijven de straten vrij van rondvliegend of nat papier en karton als het op de dag van de ophaling hard waait of regent. De container heeft wielen zodat u ook een volle container makkelijk naar de straatkant kunt rollen. Handig en proper.

Ook voor de ophalers is het een grote verbetering. Zij heffen nu tot 10 ton papier en karton tijdens één ophaalronde.

Liever geen gele papiercontainer?

Uiteraard bent u niet verplicht om een gele papiercontainer te nemen. Maar vanaf 1 januari 2018 kunt u dan geen papier en karton meer meegeven met de huis-aan-huisinzameling. U kunt het nog wel gratis naar het containerpark brengen.

Info

Datum van het bericht: maandag 02 oktober 2017
Nieuwsoverzicht