BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

BE-Alert (grote weergave)

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente willen we u graag snel verwittigen. Naast de gemeentelijke website en Facebook-pagina kan onze gemeente vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat u meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

 

BE-Alert 

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht kan uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners snel de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand.

U kunt een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste lijn of een e-mail. Om een bericht te ontvangen, moet u zich wel inschrijven. Surf hiervoor naar www.be-alert.be. U kunt meerdere adressen of telefoonnummers registreren. Zo blijft u steeds op de hoogte bij een noodsituatie.

 

Laat u waarschuwen, waar u ook bent

Een bericht van BE-Alert kunt u op twee manieren ontvangen.

  1. Een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat u zich vooraf inschrijft op Be-Alert. U kunt verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. U woont in Oud-Turnhout en werkt in Antwerpen? Registreer dan beide adressen en u blijft steeds op de hoogte!
  2. Bij een grote noodsituatie kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België. Zo kunt u dus verwittigd worden wanneer u een daguitstap maakt naar de  zee of de dierentuin. 

 

Registreer u vandaag nog!

U kunt zich gemakkelijk registreren op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Inschrijven is volledig gratis.

Geen internet? Kom naar het gemeentehuis en het onthaal schrijft u in voor BE-Alert!

 

Downloads

Datum van het bericht: maandag 26 juni 2017
Nieuwsoverzicht