Correcte aanmelding zonnepanelen voor 1 juni

zonnepanelen (grote weergave)

Het is verplicht uw zonnepanelen bij uw netbeheerder aan te melden. Wie dat niet doet, betaalt geen prosumentenvergoeding en pleegt eigenlijk energiefraude. Daarnaast is het belangrijk om veiligheidsproblemen bij werken aan het net te voorkomen en op elk moment de stabiliteit van de energielevering te kunnen garanderen.

Vanaf 1 juni gelden een aantal strengere regels voor het aanmelden van zonnepanelen. Bij niet-naleven wordt een boete opgelegd. Eandis en Infrax roepen alle eigenaars dan ook op om voor 1 juni de status van hun bestaande installatie te checken.

 

Hoe weet u of uw zonnepanelen al aangemeld zijn?

  • Installeerde u zonnepanelen voor juni 2015 en hebt u groenestroomcertificaten (GSC)? Dan zijn uw zonnepanelen sowieso aangemeld en hoeft u niets te doen.
  • Wordt uw zonnepaneleninstallatie vermeld op uw energiefactuur? Dan zijn je panelen sowieso aangemeld en hoef je niets te doen.
  • Geen certificaten of vermelding op de factuur? Ga dan naar de website van uw eigen netbeheerder. U kunt de status van uw zonnepanelen checken op www.eandis.be/zonnepanelenmelden of www.infrax.be/zonnepanelenmelden.
Datum van het bericht: vrijdag 19 mei 2017
Nieuwsoverzicht