Rode Kruis zoekt vrijwilligers voor huiswerkbegeleiding

Brugfigurenproject (grote weergave)

Het Rode Kruis, het gemeentebestuur van Oud-Turnhout en de Oud-Turnhoutse basisscholen Salto, Delta, Reuzepas en Zwaneven maken werk van de opstart van een brugfigurenproject. Daarvoor zijn ze op zoek naar vrijwilligers die bijvoorbeeld een uurtje per week huiswerkbegeleiding en/of ondersteuning kunnen bieden aan een maatschappelijk kwetsbaar kind (jonger dan 12 jaar) in Oud-Turnhout.

 

Ondanks de grote inspanningen die scholen leveren, zijn er kinderen die moeilijk aansluiting vinden bij het schoolsysteem. Deze kinderen doen het vaak minder goed op school. Eén van de belangrijkste oorzaken hiervan is de kloof tussen het thuis- en het schoolmilieu. Als dat erg van elkaar verschilt, starten kinderen al met een achterstand die tijdens hun schoolloopbaan vaak nog toeneemt. Voor deze kinderen is er nood aan een brugfunctie tussen de school en thuis.

Vrijwilligers kunnen kinderen helpen bij het maken van hun huiswerk. Dit kan zowel op de school als bij het kind thuis. Daarnaast kan een vrijwilliger ook klasondersteuning bieden, zoals helpen bij het lezen, of individuele begeleiding bieden tijdens de lesuren. Welke rol precies weggelegd is voor de vrijwilliger, wordt bepaald in onderling overleg tussen de vrijwilliger, de school en het kind met zijn ouders.

 

Info

  • Rode Kruis: Jos Matheeussen - voorzitter@oud-turnhout.rodekruis.be
  • Gemeentebestuur: Kathleen Van Beurden - 014 46 22 33 - secretariaat@oud-turnhout.be

 

Datum van het bericht: dinsdag 09 mei 2017
Nieuwsoverzicht