Behaag onze Kempen

behaag onze kempen (grote weergave)

Ook dit najaar loopt in onze gemeente de actie ‘Behaag onze Kempen!’. Deze grootschalige actie is intussen aan haar 23ste editie toe. Organisatoren zijn IOK, Natuurpunt, Velt, JNM en 26 Kempense gemeentebesturen.

 

Aanbod

U kunt inheemse en streekeigen haagplanten, (hoogstam)fruitbomen, kleinfruit, vruchtbomen, klimplantsoen, heesters, steunpalen voor fruitbomen en compost aankopen. Speciaal voor de bijen wordt ook bio-bloemenzaad voor bloemenweiden en bio-bloembollen aangeboden.

De organisatoren kiezen waar mogelijk voor autochtoon plantmateriaal. Dit is beter aangepast aan ziektes, uitzonderlijke vorstperiodes, interacties met andere organismen, …

Al eens gedacht aan een gemengde haag?

Een haag uit meerdere soorten is beter bestand tegen ziekten en plagen én heeft een mooi blad-, bloesem- en besseneffect. Of u kan ze, net als een klassieke (haag)beukenhaag, strak scheren.

Begin met u goed te informeren

Zoekt u soorten die geschikt zijn voor uw tuin? In september worden drie tuinbezoeken en een infostand georganiseerd met meer informatie rond de actie en het aangeboden plantgoed. Inschrijven is niet nodig.

Datum / uur Wat Locatie
za 16/09 om 14 en 15 uur Rondleiding in gezins-speel-oogst-pluk-geniet-tuin van Sara, Jan en kids Spoorwegstraat 61, Heist-op-den-Berg
zon 17/09 van 10-17 uur Infostand van Behaag onze Kempen met advies op maat van uw tuin op Happening Lokaal en Gezond Natuurgebied Schupleer, Dijkbaan, Vorselaar
za 23/09 om 10 uur Rondleiding in architecturale natuurtuin van Michel Geys Heistraat 7, Mol
za 23/09 om 14 uur Rondleiding door Joeri Cortens in Natuuraard De wending Albert Van Dyckstraat 66, Turnhout

 

Bestellen

1. Bestellen (tot 31 oktober)

  • bij voorkeur online: www.iok.be/bok
  • met het bestelformulier: afgeven in het gemeentehuis (zie downloads onderaan)

2. Betalen via overschrijving (tot 1 november)

De gegevens voor de betaling via overschrijving krijgt u nadat u uw bestelling hebt gedaan.

3. Afhalen

Het bestelde plantgoed haalt u zelf af op zaterdag 18 november tussen 9.30 en 11.30 uur op de gemeentelijke werkplaats, Molenbergen 17.

 

Info

  • www.iok.be/bok
  • behaag.onze.kempen@iok.be
  • infobrochure in het gemeentehuis
Datum van het bericht: vrijdag 25 augustus 2017
Nieuwsoverzicht